Headerafbeelding

Nieuwbouw en verbouw van Scoutinggebouwen

Veel groepen krijgen te maken met nieuw- en verbouw van hun Scoutinggebouw. Bij het bouwen komt veel kijken. Waaraan moet een gebouw voldoen, hoe gaat het bouwproces en hoe krijg je het geld bij elkaar? Heb je recht op subsidies? Hoe kies je voor verbouwen of nieuwbouw van je Scoutinggebouw? Op deze pagina vind je alle downloads en informatie. 

Aan de slag met nieuw- of verbouw van je accommodatie

Voor veel groepsbesturen is het bouwen van een nieuw Scoutinggebouw een eenmalige gebeurtenis. Om je hierbij te ondersteunen, is veel informatie over het proces, het projectplan en de financiering op een rijtje gezet. Je vindt alle downloads onderaan deze pagina. 

Accommodatieconsulenten

Een landelijk team van vrijwilligers, de accommodatieconsulenten, kan je ondersteunen en adviseren. Klik hier om ze te benaderen. 

Financiering voor nieuw- of verbouw

Voor het verkrijgen van geld voor nieuw- of verbouw van je clubhuis of blokhut zijn er meerdere mogelijkheden, voor tips en informatie kijk je hier

De blokhutwijzer

Is jouw Scoutinggebouw aan renovatie toe of is er het plan een nieuw gebouw te bouwen? Dan kun je in de Blokhutwijzer lezen wat de richtlijnen voor een veilig Scoutinggebouw zijn. Ook lees je hierin hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw blokhut aan alle kwaliteitseisen voldoet.

De Blokhutwijzer is niet alleen interessant voor Scoutinggroepen die denken aan nieuwbouw of renovatie, maar ook voor gemeenten of architecten die werken aan een nieuw Scoutinggebouw. De Blokhutwijzer is gratis te downloaden. Een papieren versie, om bijvoorbeeld bij een projectplan te voegen, is te koop bij de ScoutShop.

Downloads over nieuw- en verbouw

Hieronder vind je alle handige downloads die je bij dit proces kunnen helpen, zoals een excel-bestand met een Programma van Eisen, de Blokhutwijzer van 2020 en de Module bouw en verbouw van Scoutingaccommodaties waarin je stap voor stap het hele proces kan lezen van de eerste ideeën tot aan de oplevering van een nieuw Scoutinggebouw.

Ondersteuning