Headerafbeelding

Op kamp

Het is zo ver: je gaat met je stam op kamp! Iedereen heeft er heel veel zin in, maar een expeditie is niet zomaar georganiseerd. Daar moet heel wat werk voor verricht worden. Waar ga je naar toe op kamp en voor welke kampvorm kies je?

In de Roverscoutsgids vind je alle informatie over de verschillende vormen van kamp die er zijn: trektocht, staand kamp, sterkamp. Als je op kamp gaat, is het leuk om thema te gebruiken. Denk hierbij aan indianen, fantasy of iets anders. Zo kun je ook meteen gemakkelijk activiteiten verzinnen!

Kwalificatie

Op kamp gaan vraagt meer specifieke kennis en vaardigheden dan een normale opkomst en daarom is er een aparte kwalificatie 'Op Kamp' voor roverscouts. Meer informatie hierover kun je krijgen van de praktijkbegeleider in jouw groep. Deze kwalificatie ‘Op Kamp’ geeft je al meteen een grote voorsprong als je leiding wordt bij een andere speltak.

Meer informatie

Meer weten over één van de kampvormen of over het gebruik van een thema tijdens kamp? Lees erover in de Roverscoutsgids!

Subsidie bij uitwisseling

Voor je kamp kan het erg leuk zijn om een uitwisseling te organiseren met een buitenlandse Scoutinggroep. Er is zelfs een kans aanspraak te maken op subsidie hiervoor. Informeer bijvoorbeeld eens bij je gemeente of er een subsidieregeling is. Natuurlijk zijn er ook op landelijk en internationaal niveau subsidies beschikbaar. Zo kun je bijvoorbeeld een aanvraag doen bij Erasmus+. Erasmus+ geeft subsidie en ondersteuning aan Europese projecten voor jongeren, waaronder jongerenuitwisselingen. Meer informatie over Erasmus+ vind je op de website. Een andere mogelijkheid is het Europees Jeugd Fonds dat financiële ondersteuning biedt voor Europese jongerenactiviteiten. Klik hier voor meer informatie over dit fonds.

Zoek je locatie

Naast je zomerkamp ook op weekendkamp? Kies voor kamperen in een tent of overnacht in het Scoutinggebouw van een andere groep! Op zoek naar een leuke locatie? Klik hier voor de Accommodatiegids en vind de ideale locatie voor jouw expeditie of kamp! Wil je echt 'op z'n scouts' kamperen? Kijk dan welke Labelterreinen er zijn in Nederland en reserveer direct online.

Kamperen in het buitenland

Primitief kamperen

Wil jij echt primitief kamperen midden in de natuur? Maak dan gebruik van een militair oefenterrein voor je expeditie! Meestal zijn er op deze terreinen geen voorzieningen aanwezig, echt primitief dus! 

Overige terreinen in Nederland

Natuurlijk zijn er nog veel meer terreinen in Nederland waar je kunt kamperen:

Scoutingspel