Landelijke raad

De landelijke raad is het hoogste orgaan van Scouting Nederland en wordt gevormd door de vertegenwoordigers van de regio's en het waterwerk en het landelijk bestuur. Per regio is er één afgevaardigde op de landelijke raad en in totaal drie afgevaardigden vanuit het waterwerk. De landelijke raad is het besluitvormende en tegelijkertijd ook het controlerende orgaan van de Vereniging Scouting Nederland en komt twee keer per jaar bij elkaar: in juni en in december.

Samenvatting landelijke raad 15 juni 2019

Het ochtenddeel van de landelijke raad stond zoals gebruikelijk in het teken van meningsvormingen inspiratie opdoen, in dit geval naar aanleiding van het nieuwe meerjarenbeleidsplan ‘Durf en doe’. De deelnemers konden in drie rondes een keuze maken uit 12 ‘zeepkistsessies’ om inspiratie op te doen op de vraag hoe we als totale vereniging verder in beweging gaan komen om de basis-ondersteuning op orde te hebben en toekomstproof te zijn? Daarbij zijn de landelijke raadsvertegenwoordigers gevraagd om in de volgende landelijke raad van 14 december 2019 de intenties van de eigen regio voor de nieuwe meerjarenbeleidsperiode te presenteren.

Het middagdeel van de landelijke raad wordt gevuld met de formele vergadering. Zo zijn maar liefst 3 nieuwe bestuursleden benoemd (Sanne Hekman, Maam van der Blij en Saskia van Dongen) en heeft Wendy Beenakker afscheid genomen van haar functie als Internationaal Commissaris en vervolgens benoemd als nieuwe vice-voorzitter van Scouting Nederland ter opvolging van Wieteke Koorn. Voor het eerst in de historie van Scouting Nederland bestaat het landelijk bestuur hiermee uit meer vrouwen (6) dan mannen (5).

Tijdens het middagdeel werden de positieve ervaringen van enkele regio’s met het traject bestuursontwikkeling gepresenteerd en werd een inkijk gegeven in het feestprogramma van het Jubileum 100 jaar welpen in 2020. Het feestprogramma wordt tijdens de Scout-In aangekondigd en voor elke groep is dan een heuse feestdoos met beschikbaar waarmee welpenleiding binnen én buiten de eigen speltak aan de slag kan. Dit alles natuurlijk in het teken van het Junglethema.

Verder heeft de landelijke raad kennis genomen van de rapportage van het activiteitenplan 2018, ingestemd met het meerjarenbeleidsplan ‘Durf en doe’ voor de beleidsperiode 2020-2022 en ingestemd met de realisatie van het magazijn en het Avonturenhuis op het Scoutinglandgoed Zeewolde.

De behandeling van de jaarverslagen 2018 van Vereniging Scouting Nederland, Scouting Nederland Fonds en Scoutinglandgoed Zeewolde BV is uitgesteld tot de landelijke raad van 14 december 2019, aangezien de accountantscontrole niet tijdig volledig afgerond kon worden.

Data landelijke raad in 2019 en 2020

• Zaterdag 14 december 2019
  • Zaterdag 13 juni 2020
  • Zaterdag 12 december 2020

De agendastukken voor de landelijke raad worden uiterlijk zes weken voorafgaand aan de landelijke raad verstuurd. De regiovragen kunnen uiterlijk tot drie weken voorafgaand aan de landelijke raad worden ingezonden (de exacte datum wordt steeds in de uitnodiging bij de agendastukken vermeld).

Declaraties

Leden en plv. leden van de landelijke raad dienen gebruik te maken van dit declaratieformulier . Het formulier moet digitaal worden ingevuld en als PDF worden opgeslagen. Het formulier kan vervolgens per e-mail toegezonden worden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Aanmelding ontvangen stukken landelijke raad

Hieronder kun je je aanmelden om de stukken van de landelijke raad per e-mail te ontvangen.

Commissies landelijke raad

Financiële commissie

De financiële commissie is volgens het huishoudelijk regelement een vaste commissie van de landelijke raad. De financiële commissie adviseert de landelijke raad over de jaarrekening en begroting van Scouting Nederland.

Leden financiële commissie:

• Frank de Krom - voorzitter
  • Leanne de Boer - lid
  • Bart Wiegers - lid

Introductie- en begeleidingscommissie

De introductie- en begeleidingscommissie is een door de landelijke raad zelf ingestelde permanente commissie, die de introductietraining voor nieuwe raadsleden organiseert en daarnaast de leden van de landelijke raad begeleidt in een goed verloop van de landelijke raad.

Leden introductie- en begeleidingscommissie:

• Rob Broens - voorzitter
  • Quirine van Mourik - lid
  • Han Admiraal - lid
  • Hermen van Dalen - lid

Commissie landgoed

De commissie landgoed is een door de landelijke raad zelf ingestelde tijdelijke commissie, die de landelijke raad adviseert over de voortgang van de ontwikkeling van Scoutinglandgoed Zeewolde.

Leden commissie landgoed:

• Frank de Krom
  • Bart Wiegers
  • Jelle de Hart
  • Freek Verschuren

Contactformulier commissies landelijke raad

Via onderstaand contactformulier kun je een bericht sturen naar de verschillende commissies van de landelijke raad.

Je hebt geen naam ingevuld

Je hebt geen (geldig) e-mailadres ingevuld

Je hebt geen bericht ingevuld