Landelijke raad

De landelijke raad is het hoogste orgaan van Scouting Nederland en wordt gevormd door de vertegenwoordigers van de regio's en het waterwerk en het landelijk bestuur. Per regio is er één afgevaardigde op de landelijke raad en in totaal drie afgevaardigden vanuit het waterwerk. De landelijke raad is het besluitvormende en tegelijkertijd ook het controlerende orgaan van de Vereniging Scouting Nederland en komt twee keer per jaar bij elkaar: in juni en in december.

Agenda landelijke raad 15 juni 2019

Op zaterdag 15 juni aanstaande wordt de 93ste landelijke raad gehouden.

Programma en agenda

Het programma en de agenda zijn onder de downloads te vinden. Het programma bestaat uit twee delen:

1. Meningsvormend gedeelte

Tijdens dit gedeelte staan er onderwerpen op de agenda die te maken hebben met het beleid van de vereniging. Alle leden en plaatsvervangend leden van de landelijke raad, maar ook alle voorzitters van landelijke teams, jongeren en andere belangstellenden uit de regio’s en leden van het landelijk bestuur worden van harte uitgenodigd een bijdrage aan de discussie te leveren. Het meningsvormend gedeelte vindt voor de lunch plaats.

Dit keer staat het meningsvormend deel van de landelijke raad in het thema van het nieuwe meerjarenbeleid: Durf en doe, samen met groepen jouw regio in beweging voor passende ondersteuning, hechte verbinding en actieve vrijwilligers.

1. Besluitvormend gedeelte

Hier gaat het om de formele landelijke raadsvergadering, waarin besluiten door en namens de vereniging genomen worden. De landelijke raad bestaat uit één lid per regio en drie vertegenwoordigers van het waterwerk. De plaatsvervangende leden van de landelijke raad en de jongeren uit de regio worden van harte uitgenodigd als toehoorder aanwezig te zijn bij de besluitvormende agendapunten.

Er zijn voordrachten voor nieuwe bestuursleden en leden voor de geschillencommissie, commissie van beroep en commissie Scoutinglandgoed.

Het verslag van de landelijke raad van 9 december 2018 wordt ter goedkeuring voorgelegd evenals een voorstel ter realisatie van het magazijn, voorstel meerjarenbeleid en het jaarverslag van Vereniging Scouting Nederland.

Voor de volledige agenda verwijzen wij u naar de downloads op www.scouting.nl.

Naast de (plaatsvervangend) leden van de landelijke raad zijn geïnteresseerden ook van harte welkom.

Om praktische en organisatorische redenen dient iedereen zich (individueel) aan te melden.

Op de website sol.scouting.nl logt u in met uw persoonlijk account.
Klik op 'Mijn Scouting', 'Spel' => 'Scouting Nederland' => 'Inschrijven evenementen'.

Aanmelden kan tot en met dinsdag 11 juni aanstaande. Door de automatische verwerking van inschrijvingen is aan- of afmelden per e-mail niet mogelijk.

Indienen regiovragen en informatie

Indien uw regio voor deze vergadering formele vragen heeft, kunt u deze tot en met zondag 19 mei aanstaande indienen, per e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het landelijk bestuur zal deze vragen inclusief antwoorden schriftelijk ter kennis van de raadsleden brengen. Vragen die later binnenkomen, kunnen helaas niet meer in de formele beantwoording meegenomen worden.

Data landelijke raad in 2019

• Zaterdag 15 juni 2019
  • Zaterdag 14 december 2019

De agendastukken voor de landelijke raad worden uiterlijk zes weken voorafgaand aan de landelijke raad verstuurd. De regiovragen kunnen uiterlijk tot drie weken voorafgaand aan de landelijke raad worden ingezonden (de exacte datum wordt steeds in de uitnodiging bij de agendastukken vermeld).

Declaraties

Leden en plv. leden van de landelijke raad dienen gebruik te maken van dit declaratieformulier . Het formulier moet digitaal worden ingevuld en als PDF worden opgeslagen. Het formulier kan vervolgens per e-mail toegezonden worden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Aanmelding ontvangen stukken landelijke raad

Hieronder kun je je aanmelden om de stukken van de landelijke raad per e-mail te ontvangen.

Commissies landelijke raad

Financiële commissie

De financiële commissie is volgens het huishoudelijk regelement een vaste commissie van de landelijke raad. De financiële commissie adviseert de landelijke raad over de jaarrekening en begroting van Scouting Nederland.

Leden financiële commissie:

• Frank de Krom - voorzitter
  • Leanne de Boer - lid
  • Bart Wiegers - lid

Introductie- en begeleidingscommissie

De introductie- en begeleidingscommissie is een door de landelijke raad zelf ingestelde permanente commissie, die de introductietraining voor nieuwe raadsleden organiseert en daarnaast de leden van de landelijke raad begeleidt in een goed verloop van de landelijke raad.

Leden introductie- en begeleidingscommissie:

• Rob Broens - voorzitter
  • Quirine van Mourik - lid
  • Han Admiraal - lid
  • Hermen van Dalen - lid

Commissie landgoed

De commissie landgoed is een door de landelijke raad zelf ingestelde tijdelijke commissie, die de landelijke raad adviseert over de voortgang van de ontwikkeling van Scoutinglandgoed Zeewolde.

Leden commissie landgoed:

• Frank de Krom
  • Bart Wiegers
  • Serry van de Graaf
  • Jelle de Hart

Contactformulier commissies landelijke raad

Via onderstaand contactformulier kun je een bericht sturen naar de verschillende commissies van de landelijke raad.

Naam*
Je hebt geen naam ingevuld

E-mailadres*
Je hebt geen (geldig) e-mailadres ingevuld