Headerafbeelding

Activiteitenbank en waterspelenboek

Op de Scouting Nederland activiteitenbank vind je 1001+ activiteiten voor jeugdleden, ook voor waterscouts. Je kunt met diverse filters een geschikt spel of activiteit vinden, zoals voor bever, scouts of explorers. Maar je kunt ook onder andere de groepsgrootte, duur van het spel en voorbereidingstijd meenemen in je keuze. Via deze link ga je direct naar alle activiteiten voor waterscouts. Veel zoekplezier! 

Waterspelenboek

Ben je op zoek naar een leuke manier om in praktijk te brengen en te oefenen van wat je geleerd hebt voor CWO? Zoek je inspiratie voor activiteiten voor je opkomsten rond waterinsignes? Heb je al een leuk thema, maar ben je nog op zoek naar een bijzondere activiteit? Het grote Waterspelenboek biedt uitkomst voor alle waterspeltakken! Dit vernieuwde Waterspelenboek staat boordevol ideeën en praktische materialen voor een uitdagende opkomst op en rond het water.

Het Waterspelenboek is een uitgave van Scouting Nederland en mogelijk gemaakt met financiële steun van het Nederlandsch Binnenvaartbureau (NBB).

Heb je zelf ook een vernieuwende en inspirerende activiteit en/of heb je daarvan hoge resolutie fotomaterialen? Neem dan contact op met spelspecialisten@scouting.nl o.v.v. 'Waterspelenboek'.

Kwalificaties

Activiteiten waarmee spelenderwijs kan worden geoefend voor CWO-kwalificaties kan je op de activiteitenbank selecteren onder het kopje ‘Kwalificatie’. Activiteiten ‘Op en rond het water’ en activiteiten om spelenderwijs te oefenen voor CWO-kwalificaties zijn gebundeld in het Waterspelenboek dat binnenkort ook online beschikbaar is.

Contact

Vragen? Neem contact op met de spelspecialisten via spelspecialisten@scouting.nl.