Headerafbeelding

Activiteitenbank en waterspelenboek

Op de Scouting Nederland activiteitenbank vind je 1001+ activiteiten voor jeugdleden, ook voor waterscouts. Je kunt met diverse filters een geschikt spel of activiteit vinden, zoals voor bever, scouts of explorers. Maar je kunt ook onder andere de groepsgrootte, duur van het spel en voorbereidingstijd meenemen in je keuze. Via deze link ga je direct naar alle activiteiten voor waterscouts. Veel zoekplezier! 

Waterspelenboek

Het Waterspelenboek bevat meer dan 160 pagina's vol spellen die je op en rond het water kan doen. Het grote waterspelenboek is als een schatkist vol te gekke wateravonturen. Het is bedoeld om jou en je medeleiding te inspireren, en zit vol met geniale ideeën voor spannende activiteiten op en rond het water. Wat extra handig is, is dat sommige van deze activiteiten kunnen helpen om vaardigheden te ontwikkelen die je nodig hebt voor het CWO-diploma. Denk aan zeilen, roeien en meer.

Het Waterspelenboek is een uitgave van Scouting Nederland en mogelijk gemaakt met financiële steun van het Nederlandsch Binnenvaartbureau (NBB).

Kwalificaties

Activiteiten waarmee spelenderwijs kan worden geoefend voor CWO-kwalificaties kan je op de activiteitenbank selecteren onder het kopje ‘Kwalificatie’. Activiteiten ‘Op en rond het water’ en activiteiten om spelenderwijs te oefenen voor CWO-kwalificaties zijn gebundeld in het Waterspelenboek dat binnenkort ook online beschikbaar is.

Contact

Vragen? Neem contact op met de spelspecialisten via spelspecialisten@scouting.nl.