Headerafbeelding

Luchtscouts

Naast het doen van heel veel uitdagende Scoutingactiviteiten leren luchtscouts alles over vliegen. Op deze pagina vind je praktische informatie over de onderdelen uit het spelaanbod voor de scoutsleeftijd speciaal voor luchtscouts.

Insignes speciaal voor luchtscouts

In samenwerking met de luchtscoutinggroepen in Nederland zijn er binnen de specialisatiefase van de scouts twee insignes ontwikkeld. Deze insignes zijn in eerste instantie interessant voor luchtscouts, maar ook land- of waterscouts die hierin geïnteresseerd zijn, kunnen met deze insignes aan de slag. Bij deze insigne-eisen horen ook enkele bouwvoorbeelden, die hebben we erbij gezet.

Wil je meer weten over de insignes en de drie fases? Kijk dan op deze pagina. De insignes voor Modelvlieger en Vliegenier zijn te bestellen via de ScoutShop.

Wetgeving

Regels, je komt ze overal tegen: landelijke regels, regelgeving uit Europa, regels van je gemeente of van je eigen Scoutinggroep. Bij luchtvaartactiviteiten heb je ook te maken met wetten en regels en het is belangrijk hiervan op de hoogte te zijn. Zo zijn er eisen gesteld aan radiografisch vliegen, aan de locatie waar je mag vliegeren en bijvoorbeeld aan het oplaten van wensballonnen. Lees hier meer over wetten en regels rondom wensballonnen en rondom vliegeren en luchtballon oplaten . Voor regels rondom modelvliegen, kijk je op de website van de KNVvL.

Scoutingspel