Headerafbeelding

Nautische opleidingen

Iedere boot die in Scoutingverband vaart, moet goed zijn bemand en onder leiding staan van een lid dat in het bezit is van kwalificatie(s) die horen bij het type boot en de omstandigheden waaronder gevaren wordt.

Om zo’n kwalificatie te krijgen, moet het lid een examen afleggen of een afgetekende vorderingenstaat overleggen. In dat examen/vorderingenstaat wordt, naast de praktische en theoretische kennis en vaardigheden die horen bij het type vaartuig en de omstandigheden waaronder wordt gevaren, gekeken naar de capaciteiten en het verantwoordelijkheidsbesef om een bemanning aan te kunnen sturen. De eisen voor kwalificaties zijn te vinden onder CWO, CBR en nautische opleidingen van Scouting Academy.

Voor meer informatie kun je mailen naar scoutingacademy@scouting.nl.

Zeilschool Scouting Nederland

Zin in een week vol zon, wind, water? Kom dan naar de Zeilschool van Scouting Nederland! Bij de Zeilschool van Scouting Nederland leer je (beter) zeilen in een fijne en ontspannen sfeer. Jaarlijks volgen zo'n 170 scouts en ongeveer 30 niet-leden, zowel jong als oud, een cursus bij Zeilschool Scouting Nederland. Ze combineren een week zeilles met een gezellige vakantieweek.

CWO

Scouting Nederland is als vereniging aangesloten bij CWO. De Stichting CWO ...

Motordrijver

Voor motorschepen (15 tot 25 meter) waarvoor klein vaarbewijs wettelijk ver...

Slepen

Voor het kunnen slepen van meer dan één vlet kan de CWO module Slepen worde...

Vaarbevoegdheidsbewijzen wachtschepen

Varen met je eigen Scouting wachtschip is het mooiste wat er is. Echter zij...