Headerafbeelding

Regioactiviteiten

Spelboeket

Hoe kan je met je regio of landelijke activiteit een goede toekomstproof voorbeeldactiviteit organiseren voor de deelnemende groepen? Hoe sluit je aan bij de visie van Scouting Nederland? In het spelboeket krijg je allerlei ideeën aangereikt om er een gave grote groeps- of regioactiviteit van te maken.

Het spelboeket bestaat uit een infographic en een zakboekje. De infographic geeft in één oogopslag weer wat je allemaal kan doen om je grote activiteiten toekomstproof te maken. Het zakboekje geeft je vervolgens handvatten. In dit zakboekje staat bij elk aspect van een toekomstproof activiteit een checklist met tips die je verder kunnen helpen om met elkaar een goede uitdagende activiteit te organiseren.

Bever-Doe-Dag

Ieder jaar kan er in de verschillende regio's een Bever-Doe-Dag worden georganiseerd voor alle bevers uit de regio. Om de regio's bij de organisatie van deze dag te ondersteunen, wordt ieder jaar een spelbrochure ter beschikking gesteld.

Klik hier voor meer informatie over de Bever-Doe-Dag.

Jungledag

Jaarlijks organiseren veel regio's een Jungledag voor alle welpen uit de regio. Om de regio's bij de organisatie van deze dag te ondersteunen, wordt ieder jaar een spelbrochure ter beschikking gesteld.

Klik hier voor meer informatie over de Jungledag.

Regionale Scoutingwedstrijden

Ieder jaar vinden in verschillende regio's de regionale Scoutingwedstrijden voor de leeftijdsgroep scouts plaats. De winnaars van de regionale Scoutingwedstrijden mogen vervolgens meedoen aan de landelijke Scoutingwedstrijden. Om de regio's bij de organisatie van deze dag te ondersteunen, wordt ieder jaar een spelbrochure ter beschikking gesteld.

Klik hier voor meer informatie over de regionale Scoutingwedstrijden.

Regioactiviteit voor explorers

Wat is er leuker dan andere explorers van de regio te ontmoeten? Dit kun je doen tijdens een super leuke regioactiviteit, die je als explorer zelf organiseert. Je kan met een regioactiviteit groter en uitdagender uitpakken dan je normaal met je afdeling doet.

Klik hier voor meer informatie over de regioactiviteiten voor explorers.

Regioactiviteit voor roverscouts

Wat is er leuker dan andere roverscouts van de regio te ontmoeten? Dit kun je doen tijdens een super leuke regioactiviteit, die je als roverscout zelf organiseert. Je kan met een regioactiviteit groter en uitdagender uitpakken dan je normaal met je stam doet.

Klik hier voor meer informatie over de regioactiviteiten voor roverscouts.

039 DSC 8252

Bever-Doe-Dag

Ieder jaar kan er in de verschillende regio's een Bever-Doe-Dag worden geor...

DSC 5319 1

Jungledag

Jaarlijks organiseren veel regio's een Jungledag voor alle welpen uit de re...

IMG 5435 2

Regionale Scoutingwedstrijden

Ieder jaar vinden in verschillende regio's de regionale Scoutingwedstrijden...

Regioactiviteit voor explorers

Wat is er leuker dan andere explorers van de regio te ontmoeten? Dit kun je...

Regioactiviteit voor roverscouts

Wat is er leuker dan andere roverscouts van de regio te ontmoeten? Dit kun ...

Scoutingspel