Headerafbeelding

Lidmaatschapsinformatie

Als je lid wordt van Scouting, word je ook lid van de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland met meer dan 110.000 leden: Scouting Nederland. Dat lidmaatschap biedt jou als scout, maar ook jouw Scoutinggroep allerlei voordelen. De hoogte van de contributie die je betaalt, verschilt per Scoutinggroep of het onderdeel van de organisatie waar je als vrijwilliger aan verbonden bent.

Wat krijg je voor je lidmaatschap?

  • Vier keer per jaar het Scouting Magazine;
  • Als vrijwilliger bij Scouting ontvang je iedere twee weken @-scout;
  • Elk jaar een nieuwe digitale Scoutcard waarmee je kunt profiteren van heel veel ledenvoordeel, waaronder korting op diverse artikelen in de ScoutShop;
  • Je kunt kamperen op de ruim vijfentwintig Labelterreinen van Scouting Nederland;
  • Je bent tijdens Scoutingactiviteiten verzekerd voor aansprakelijkheid en ongevallen;
  • Je kunt deelnemen aan landelijke evenementen en activiteiten;
  • Je kunt deelnemen aan trainingen en cursussen van Scouting Academy;
  • Je bent automatisch lid van de wereldorganisaties WOSM en WAGGGS, zodat je kunt deelnemen aan internationale evenementen en kunt kamperen op Scoutingterreinen in het buitenland.

En nog veel meer! Kijk ook eens op de webpagina over ledenvoordeel. Alle informatie en voordelen over het lidmaatschap voor leden en groepen staan beschreven in de brochure Scouting Nederland, daarom. Scouting Nederland maakt daarnaast afspraken met leveranciers en bedrijven om tegen een scherpe prijs diensten aan Scoutinggroepen aan te bieden. Bekijk welk ledenvoordeel er voor jouw groep klaar ligt.

Huishoudelijk reglement

Als je lid wordt van Scouting, word je lid van een vereniging en binnen die vereniging zijn afspraken gemaakt. Je kunt ze beschouwen als huisregels die zorgen voor onderlinge binding en verantwoordelijkheid, maar ook voor een leerzame en veilige speelomgeving voor kinderen en jongeren. Dat is bij Scouting heel erg belangrijk. Deze afspraken zijn daarom vastgelegd in het huishoudelijk reglement. Op het moment dat je lid wordt van een groep, een regio of de landelijke organisatie, is het de bedoeling dat je hier kennis van neemt.

Voorwaarden en voorzieningen landelijk vrijwilligers

Landelijk vrijwilligers doen hun werk onbetaald. Toch biedt Scouting Nederland naast begeleiding enkele voorzieningen waar je als vrijwilliger baat bij hebt. Daarnaast is er een aantal aanvullende voorwaarden, zoals een verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Lees meer over de voorwaarden en voorzieningen voor landelijk vrijwilligers.

Scouting2

Ledenvoordeel

Iedere Scoutinggroep in Nederland is aangesloten bij Scouting Nederland. Al...

SJO JJ17 10

Wijzigen van je gegevens

Jouw Scoutinggroep, -regio, of het landelijk team waarin je actief bent, re...

Scouting

Lidmaatschap beeïndigen

Wil je je lidmaatschap bij Scouting beëindigen? Jammer, maar ook buiten Sco...