Headerafbeelding

Insignes

Scouting is niet alleen een leuke vrijetijdsbesteding, de jeugdleden leren er ook veel. Scouts doen op een ongedwongen manier ontzettend veel vaardigheden op. Om de progressie zichtbaar te maken, kunnen scouts insignes, waterscoutingdiploma's, een gouden wing en awards behalen.

Drie fases

De insignes die scouts kunnen behalen, zijn verdeeld over drie fases: de basisfase, de verdiepingsfase en de specialisatiefase. De insignes zijn gebaseerd op de acht activiteitengebieden en de progressiematrix.

Insigne-eisen

Je kunt hieronder de insignekaarten met alle insigne-eisen uit de basis- en verdiepingsfase downloaden en de eisen van de insignes van de specialisatiefase zijn ook beschikbaar. In de insignes is rekening gehouden met varianten voor land-, lucht- en waterscouts. Daarbij zijn er een aantal extra insignes specifiek voor waterscouts toegevoegd. Ook is er een uitgebreide handleiding beschikbaar over het gebruik van de insignes en je kunt een handig Excel-document downloaden waarin je kunt bijhouden aan welke insigne-eisen je scouts hebben voldaan.

De informatie in het Scoutskompas over over het werken met insignes is aangepast. Je kunt het inlegvel met de nieuwe werkwijze hieronder downloaden.

Bestellen

De insignes zelf kun je aanschaffen bij de ScoutShop. De insignes van de basisfase hebben een oranje achtergrond en worden bij de ScoutShop aangeduid met I. De insignes van de verdiepingsfase hebben een rode achtergrond en worden bij de ScoutShop aangeduid met II. De insignes van de specialisatiefase hebben een bordeauxrode achtergrond en worden bij de ScoutShop aangeduid met III.

Scoutingspel