Headerafbeelding

Voor alle speltakken

Het Scoutingspel is gebaseerd op de spelvisie SCOUTS en het spelaanbod is uitgewerkt in acht activiteitengebieden, steeds passend bij het niveau en de leeftijd van de kinderen. Op die manier groeien ze in hun persoonlijke ontwikkeling. Binnen elk activiteitengebied zijn er voor alle speltakken leuke, leerzame en uitdagende activiteiten te bedenken in een doorlopende lijn van bevers tot en met roverscouts. Dit wordt ook wel de progressiematrix genoemd.

Tijdelijk insigne

Elk jaar kunnen leden een insigne halen wat tijdelijk beschikbaar is. Limited edition dus! Bekijk op de pagina Tijdelijk insigne welke je dit jaar kunt aanbieden aan jouw jeugdleden.

Soorten Scouting

Zoals je misschien weet, zijn er verschillende soorten Scouting: landscouting, waterscouting en luchtscouting. Ook scouts met een beperking kunnen deelnemen aan het Scoutingspel, zowel in speciale groepen als bij jou in je groep of speltak.

Speltakken

Binnen een Scoutinggroep zijn er verschillende speltakken waarin kinderen uit één leeftijdsgroep hun spel spelen: bevers, welpen, scouts, explorers en roverscouts. Op de verschillende speltakpagina’s vind je informatie over de specifieke speltak.

Speltaksamenstelling

Er is veel aandacht voor de samenstelling van de speltak bij Scouting. Het gemengd of juist ongemengd draaien van speltakken, met alleen meisjes, alleen jongens of juist iedereen, om zo beter aansluiting te vinden tussen het geboden programma en de verwachtingen van scouts.

Niet-formeel leren

Door de stimulerende omgeving en uitdagende activiteiten leren kinderen en jongeren bij Scouting heel veel, zonder dat ze dit zelf zo ervaren, want plezier en gezelligheid staan centraal. De niet-formele manier van leren bij Scouting zit tussen formeel (op school, met vastgestelde doelen en eisen) en informeel (spontaan, in het dagelijks leven) leren in.

SCOUTS spelvisie A3b klein

Spelvisie

Scouting is veel meer dan het doen van activiteiten in het bos, op het wate...

Teamprofiel

Speltaksamenstelling

Elke speltak heeft een optimale grootte, leeftijdsgrenzen en een bepaalde s...

29134614748 8eb2942ae5 o

Spelinspiratie

Om jouw Scoutinggroep op weg te helpen met het Scoutingspel zijn er verschi...

Insignes

Jaarinsignes

Elk jaar kunnen leden één of meerdere insignes halen die maar tijdelijk bes...

Op kamp

Op kamp gaan is voor veel scouts het hoogtepunt van het jaar. Het is een af...

48770141322 ea54cb328c o

Inclusiviteit

Bij Scouting is iedereen welkom en we vinden het belangrijk dat iedereen bi...

49336593247 7ec5d9fb76 o

Internationaal

Een scout trekt er samen met anderen op uit om de wereld te ontdekken… Het ...

Scoutingspel