Headerafbeelding

Explorers bij waterscouting

Explorers regelen de meeste dingen zelf: Ze organiseren hun eigen programma en hun eigen kampen. Ook hun afdeling runnen ze zelf, ze kiezen een afdelingsbestuur en beheren de financiën van de afdeling. De begeleiding doet actief mee in het door de explorers opgestelde programma en helpt als ze advies nodig hebben of met vragen zitten.

Het bedenken van een uitdagend programma is voor explorers vaste prik. Explorers kunnen er ook voor kiezen om projecten te doen. Een project is een activiteit die langer duurt dan één opkomst en is dus een stuk omvangrijker als het gaat om organisatie. Op de explorerpagina zijn allerlei handige hulpmiddelen te vinden wat betreft programmeren en het opzetten van een project.

Spelmaterialen

Om met het spelaanbod aan de slag te kunnen, zijn er in de ScoutShop verschillende artikelen te koop die je hierbij kunnen helpen. Je kunt de Explorergids bestellen, dit is het boek voor zowel explorers als begeleiding. Explorers doen ideeën op voor de expeditie, krijgen de beste programmeertips en gaan aan de slag met jaarbadges, insignes en awards. Het laatste deel van de gids, het Explorerkompas, is speciaal voor begeleiding. Hierin lees je alles over de ontwikkeling van explorers en over de rollen die jij als begeleider kunt aannemen. Naast de boeken vind je nog meer handig materiaal in de ScoutShop, zoals de jaarbadges en insignes, het speltakteken explorers en de speltakvlag.

Ook online zijn er allerlei materialen te vinden die je helpen bij het begeleiden van explorers, zoals de uitleg bij de jaarbadges en informatie over de progressiematrix. Kijk hiervoor in de downloads.

Scoutingkleding

Explorers bij een watergroep dragen een blauwe Scoutfit blouse. Samen met je das en een donkerblauwe broek is dit de Scoutingkleding. Op je blouse vind je onder andere het speltakteken. Sommige afdelingen kiezen ervoor om een eigen logo te ontwerpen en die op een hoodie of T-shirt te laten drukken als onderdeel van de Scoutingkleding.

Kijk hieronder welke tekens waar horen op de Scoutfit blouse voor explorers en begeleiding.

Expeditie

Explorers maken zelf hun eigen programma en organiseren dus ook zelf het jaarlijkse zomerkamp: de expeditie. De explorers gaan dan een week op kamp in Nederland of ergens in Europa. Klik hier voor meer informatie over waterscoutingkamp in Nederland of buitenland.

Contact

Heb je vragen? Dan staan de spelspecialisten van Landelijk team Spel voor je klaar! Je kunt ze bereiken via spelspecialisten@scouting.nl.

Insignes

Scouting is niet alleen een leuke vrijetijdsbesteding, de jeugdleden leren ...

Organisatie regioactiviteit

Wat is er leuker dan andere explorers van de regio te ontmoeten? Dit kun je...