Headerafbeelding

Internet

Je ledenadministratie bijhouden in Scouts Online, online inschrijven voor trainingen en activiteiten of eenvoudig een mooie website voor je groep realiseren: dit is slechts een kleine greep uit de internetfaciliteiten die Scouting Nederland alle leden biedt. Het doel van alle mogelijkheden is het vereenvoudigen van je werkzaamheden als vrijwilliger bij Scouting, in je groep, in de regio of op landelijk niveau.

Scouts Online

Scouts Online helpt je met de ledenadministratie en de financiën in je groep of regio, maar je kunt je er ook eenvoudig en snel inschrijven voor evenementen en trainingen. Handleidingen voor alle onderdelen van Scouts Online voor zowel (jeugd)leden als vrijwilligers kun je hier vinden. 

Website- en e-mailfaciliteiten

Internet neemt een steeds grotere rol in binnen Scouting. Scouting Nederland biedt groepen, regio's en alle leden gratis mogelijkheden voor het maken en onderhouden van een eigen website en het gebruik maken van een Scouting mailadres.

Landelijk team Internet

Alle internetfaciliteiten die Scouting Nederland biedt, worden ontwikkeld door Landelijk team Internet. Landelijk team Internet bestaat uit een grote groep vrijwilligers, ondersteund door beroepskrachten. Binnen Landelijk team Internet wordt onderscheid gemaakt tussen de verschillende werkgroepen, iedere werkgroep is gespecialiseerd op een eigen vlak: beheer (systeem- en serverbeheer), ontwikkeling (programmeurs), CMS (Joomla!-websites, webmasters), helpdesk en test. Alle leden en onderdelen van Scouting Nederland kunnen gebruik maken van de ondersteuning en faciliteiten van Landelijk team Internet.

Wil je lid worden van Landelijk team Internet? Stuur dan een e-mail. Met vragen over Scouts Online kun je terecht bij de helpdesk.

In de spambox? SPF records instellen

SPF staat voor Sender Policy Framework, een protocol om spam in e-mail te verminderen. Men hoopt e-mail spoofing en spam te verminderen door vast te stellen of de verzender van een e-mailbericht gerechtigd is te verzenden namens de vermelde afzender van het bericht. Als je SPF correct hebt ingesteld geef je daarmee aan dat de Scouts Online servers van Scouting Nederland toestemming hebben om mail te versturen uit naam van het domein van je Scoutinggroep. Dit moet uitgevoerd worden door de beheerder van het eigen domein om te voorkomen dat mail die vanuit Scouts Online (of andere platformen) namens de groep verstuurd in de spambox van de gebruiker terecht komt.

Google my Business

Wie Googlet er niet? Daarom is het fijn als je Scoutingterrein goed vindbaar is, óók op Google Maps. Herkenbaar als Scouting en met de juiste naam, website en eventueel foto's om een impressie te geven.

OTRS

OTRS is het Klant-Vraag-Volgsysteem van Scouting Nederland. Vrijwilligers en beroepskrachten kunnen met deze handleiding aan de slag om mails te beantwoorden en monitoren.

SOL

Scouts Online handleidingen

Scouts Online (SOL) is de naam voor alle administratieve internetmodules va...

Online bijeenkomsten en trainingen organiseren

Op deze pagina vind je een verzameling van werkvormen die je kunt gebruiken...

Email

E-mail of webruimte aanvragen

Veel diensten en mogelijkheden staan al voor je klaar en kun je eenvoudig z...

Templates

Websitetemplates

Scouting Nederland heeft verschillende standaard templates voor het Content...

Techsoup

Korting op soft- en hardware

Scoutinggroepen kunnen gebruik maken van soft- en hardware voor interessant...

Ondersteuning