Headerafbeelding

Internet

Je ledenadministratie bijhouden in Scouts Online, online inschrijven voor trainingen en activiteiten of eenvoudig een mooie website voor je groep realiseren: dit is slechts een kleine greep uit de internetfaciliteiten die Scouting Nederland alle leden biedt. Het doel van alle mogelijkheden is het vereenvoudigen van je werkzaamheden als vrijwilliger bij Scouting, in je groep, in de regio of op landelijk niveau.

Scouts Online

Scouts Online helpt je met de ledenadministratie en de financiën in je groep of regio, maar je kunt je er ook eenvoudig en snel inschrijven voor evenementen en trainingen. Handleidingen voor alle onderdelen van Scouts Online voor zowel (jeugd)leden als vrijwilligers kun je hier vinden. 

Website- en e-mailfaciliteiten

Internet neemt een steeds grotere rol in binnen Scouting. Scouting Nederland biedt groepen, regio's en alle leden gratis mogelijkheden voor het maken en onderhouden van een eigen website en het gebruik maken van een Scouting mailadres.

Landelijk team Internet

Alle internetfaciliteiten die Scouting Nederland biedt, worden ontwikkeld door Landelijk team Internet. Landelijk team Internet bestaat uit een grote groep vrijwilligers, ondersteund door beroepskrachten. Binnen Landelijk team Internet wordt onderscheid gemaakt tussen de verschillende werkgroepen, iedere werkgroep is gespecialiseerd op een eigen vlak: beheer (systeem- en serverbeheer), ontwikkeling (programmeurs), CMS (Joomla!-websites, webmasters), helpdesk en test. Alle leden en onderdelen van Scouting Nederland kunnen gebruik maken van de ondersteuning en faciliteiten van Landelijk team Internet.

Wil je lid worden van Landelijk team Internet? Stuur dan een e-mail. Met vragen over Scouts Online kun je terecht bij de helpdesk.

SOL

Scouts Online handleidingen

Scouts Online (SOL) is de naam voor alle administratieve internetmodules va...

Online bijeenkomsten en trainingen organiseren

Op deze pagina vind je een verzameling van werkvormen die je kunt gebruiken...

Email

E-mail of webruimte aanvragen

Veel diensten en mogelijkheden staan al voor je klaar en kun je eenvoudig z...

Templates

Websitetemplates

Scouting Nederland heeft verschillende standaard templates voor het Content...

Techsoup

Korting op soft- en hardware

Scoutinggroepen kunnen gebruik maken van soft- en hardware voor interessant...

Accomodatiegids

Gratis boekingssoftware voor je gebouw of terrein

Veel Scoutinggroepen verhuren hun clubhuis of kampeerterreinen aan andere s...

Ondersteuning