Headerafbeelding

Websitetemplates

Scouting Nederland heeft verschillende standaard templates voor het Content Management Systeem Joomla! en Wordpress beschikbaar gesteld. De templates zijn geschikt voor Joomla!-versies 2.5.x en 3.x en voor Wordpress-versie 4.7 en hoger. Deze templates zijn ontwikkeld binnen de huisstijl van Scouting Nederland en op veel vlakken te personaliseren en aan te passen aan de identiteit van je groep of regio. Om gebruik te kunnen en mogen maken van het template, geldt een aantal spelregels.

Spelregels regio's, terreinen en (landelijke) projecten

Regio's, landelijke projecten, terreinen en activiteiten dienen voor gebruik van het template contact op te nemen met Landelijk team Communicatie. Omdat er voor regio's, projecten en activiteiten meerdere opties mogelijk zijn en er meer ondersteuning mogelijk is, is het belangrijk om met elkaar de mogelijkheden te bekijken. Nadat je contact hebt opgenomen, krijg je een contactpersoon toegewezen die zorg draagt voor een snelle en gedegen lancering van je vernieuwde website.

De stappen zijn vervolgens globaal als volgt (je contactpersoon informeert je verder):

  • Maak in overleg met je contactpersoon een keuze voor een van de templates.
  • Zorg dat je geregistreerd staat als webmaster van je regio, terrein of project in Scouts Online.
  • Indien nodig wordt het template geïnstalleerd op de huidige Joomla!-omgeving van je groep of er wordt een (gratis) website-omgeving voor je groep ingericht.
  • Bepaal in overleg met je contactpersoon op welke datum je wilt overstappen op de nieuwe website.

Spelregels groepen

Via deze website kunnen verschillende standaard templates bekeken en gedownload worden. In het ZIP-bestand dat gedownload wordt, zit een handleiding waarin de uitgebreide uitleg over de werking van het template beschreven staat. Lees deze instructie goed!

Voor vragen, advies, support en ondersteuning bij de installatie en het gebruik van het template kun je contact opnemen met werkgroep CMS van Team internet. Bugfixes worden bijgehouden in de te downloaden templates. Voor specifieke verzoeken, template-aanpassingen of het melden van bugs, kun je ook terecht bij de werkgroep CMS van Team internet.

Aanbevolen extensies voor Joomla!

Regio's en landelijke projecten die gebruik maken van de ondersteuning van Scouting Nederland krijgen een standaard Joomla!-installatie waarbij de meestgebruikte extensies al zijn geïnstalleerd. Regelmatig krijgen we de vraag van groepen, welke extensies wij adviseren te gebruiken. Van onderstaande extensies is waar mogelijk ook al 'styling' meegenomen in de te downloaden Scoutingtemplates. Je vindt de laatste versie van de extensies via de zoekfunctie in de Joomla!-extension directory.

Documentbeheer / downloads

* DocMan
* Phocadownload

Fotogallery / Fotoslider
* Phocagallery
* Joomla Works Frontpage slide show

Evenementen
* Jevents

Modulebeheer / modules in tekst
* Regular labs advanced modulemanager
* Regular labs modules anywhere
* Formulieren RSForm!

Content & social media
* Regular labs tabs
* Regular labs sliders
* JWplayer (afspelen diverse videoformaten)
* Jusertube (afspelen YouTube)
* JFBalbum (facebook fotoalbum)
* SP Facebook (integratie Facebook op diverse manieren)
* Twitter widget (standaard, via je Twitter-account aan te maken)

Handig
* JCE editor en plugins
* Diverse tools van Regular labs

Ondersteuning