De dag van de landelijke raad

Na een aantal weken van voorbereiden is het zover: de dag van de landelijke raad. Hoe ziet deze dag eruit en wat wordt er allemaal van je verwacht?

Het programma voor de raadsvergaderingen in juni en december bestaat in het algemeen uit twee delen: een meningsvormend deel en een besluitvormend deel. De tijdsindeling ziet er meestal als volgt uit:

Wanneer er nieuwe bestuursleden worden voorgedragen, is er tijdens de lunch gelegenheid voor nadere kennismaking en worden de nieuwe bestuursleden na afloop van het besluitvormend deel geïnstalleerd als teamlid van het landelijk bestuur.

Joost van Daele, deelnemer programma Scouting Talent (PST): “Het ochtenddeel is heel participatief, je kunt echt meedenken in de vereniging. Tijdens het middagdeel zie je hoe de vereniging bestuurd wordt en er is de hele dag gelegenheid om te netwerken."

Leon Smeenk, deelnemer PST: “De landelijke raad is heel informatief en er is een goede uitwisseling van kennis. Het is niet alleen luisteren, maar ook veel zelf doen.”