Headerafbeelding

Internationaal

Een scout trekt er samen met anderen op uit om de wereld te ontdekken… Het is de eerste regel van de Scoutingwet, wat zoveel wil zeggen dat Scouting is gericht op de buitenwereld, die groter is dan je eigen dorp, stad en land.

Daar hoort natuurlijk bij dat het activiteitengebied Internationaal regelmatig in je activiteiten terugkomt. Dat gebeurt waarschijnlijk al. Denk maar eens aan een opkomst over China, een spel over verschillende culturen of die Engelse scouts die tijdens je zomerkamp naast je kamperen. Je gaat een stap verder als je in het buitenland op kamp gaat of aan een internationaal kamp deelneemt. Maar het kan ook al doordat je contact onderhoudt met een buitenlandse Scoutinggroep of op sociale media bevriend bent met een buitenlandse scout.

Maar het buitenland is groot en het is niet voor iedereen even makkelijk om ‘iets’ met internationaal te doen. Team Internationaal is er om je daarbij te helpen.

Team Internationaal brengt op deze webpagina zoveel mogelijk informatie samen om individuele scouts, speltakken, groepen en regio’s wegwijs te maken in de vele mogelijkheden die het activiteitengebied Internationaal te bieden heeft. Je vindt hier uitleg over de internationale Scoutingorganisaties, een stappenplan ‘op kamp naar het buitenland’, een overzicht van kampterreinen in het buitenland, internationale kampen en vacatures voor functies bij Scoutingorganisaties in het buitenland.

Bovendien is Team Internationaal een vraagbaak als je de informatie over jouw internationale aspiraties hier niet vindt.

Wereldorganisaties WOSM en WAGGGS

Scouting is wereldwijd georganiseerd in de World Organisation of the Scout ...

Internationale contacten / partnerships

Als je een buitenlandse scout ontmoet, is dat meteen je vriend of vriendin....

Internationale kansen

Scouting biedt jou als individu ook veel kansen. Zowel in Nederland, maar o...

Spelideeën per speltak

Internationaal is een van de acht activiteitengebieden die regelmatig in he...

Op kamp in het buitenland

Weet je wat het allerleukste is aan een zomerkamp? Dat je jezelf kunt verra...

Scoutingspel