Headerafbeelding

Tijd voor Avontuur!

Tijd voor Avontuur bestaat uit twee onderdelen: een doorlopende ledenwervingscampagne en een ledenwervend evenement, dat elke groep kan organiseren op een voor de groep geschikt moment. Naast dat de materialen rond het evenement er fris en modern uitziet, is de aanpak ook nieuw. Wat is er zo bijzonder aan?

Nieuw ledenwervend evenement

Niet Scouting staat centraal in dit evenement, maar toffe en uitdagende activiteiten moeten de aandacht trekken van kinderen tussen de 9 en 14 jaar. Natuurlijk mag je ook op jonger mikken als dat juist de doelgroep is waar je op wilt werven, maar de materialen spreken in elk geval ook oudere kinderen aan. Tijdens dit evenement heb je als deelnemer een avontuurlijke dag met je vrienden en vriendinnen, maar kun je ook geld inzamelen voor een goed doel. Voor de eerste periode staat een mooi project van het Wereld Natuur Fonds centraal.

Spelenderwijs kennismaken

Op deze manier kunnen kinderen spelenderwijs kennismaken met Scouting. Jongerenbureau Coen heeft onderzocht dat deze aanpak voor kinderen die Scouting nog niet kennen, beter werkt dan een directe oproep als: “Kom naar de open dag en word lid van Scouting!” En als deelnemers dan eenmaal kennis hebben gemaakt, is er ook over nagedacht hoe de kennismaking met deze deelnemers er daarna uit kan zien. Daarmee hopen we natuurlijk dat de deelnemers na het evenement ook lid van de Scoutinggroep worden.

Tijd voor Avontuur evenement organiseren

Voor de deelnemers is er een speciale website ontwikkeld met informatie over Tijd voor Avontuur. Zo worden ze enthousiast gemaakt en kunnen ze lezen hoe het programma van de organiserende Scoutinggroep eruitziet. Elke groep die een Tijd voor Avontuur evenement gaat organiseren kan op deze website genoemd worden, met daarbij een doorlink naar hun eigen groepswebsite met meer informatie. Stuur hiervoor een mail naar communicatie@scouting.nl, dan noemen we jouw evenement ook op de homepage.

In juni 2021 was er een webinar voor groepen om te horen hoe je je kunt voorbereiden op het organiseren van dit evenement. Er is een toolkit beschikbaar voor Scoutinggroepen die aan de slag willen gaan met Tijd voor Avontuur. Deze kan je hieronder downloaden. In de toolkit zitten alle materialen die je nodig hebt om met dit evenement aan de slag te gaan. Je kunt de materialen aanpassen op je eigen situatie en daarna laten drukken. De organisatie lijkt op die een open dag, alleen zijn de activiteiten net iets uitdagender en zijn er meer materialen beschikbaar.

Stappenplan

Om de toolkit goed in te kunnen zetten volg je het stappenplan. Hierin staat ook uitgelegd hoe je tijdens en na het event in contact kan blijven met de deelnemers.

Liever samen optrekken? Je kan het event gezamenlijk organiseren met andere groepen uit de buurt. Kom je er niet helemaal uit? Dan kan je altijd een mail sturen naar communicatie@scouting.nl en dan helpen we je verder!

Ledenwervingscampagne

Tijd voor Avontuur is de nieuwe 'huisstijl' voor positionering en werving voor Scouting. En die kun je overal voor inzetten. Het werven van jeugdleden, vrijwilligers, zelfs om ouders aan je groep te binden om zo nu en dan een klusje te doen. Alle materialen zijn nu beschikbaar voor groepen om zelf mee aan de slag te gaan. 

Vragen? Stuur een e-mail naar communicatie@scouting.nl en we helpen je verder!

Bever2 0

Stappenplan Tijd voor Avontuur evenement

Om de toolkit goed in te kunnen zetten volg je het stappenplan. Hierin staa...

Waarom Tijd voor Avontuur?

Na 10 jaar ‘Laat je uitdagen!’ is het tijd voor een nieuwe ledenwervingscam...

Download materiaal Tijd voor Avontuur

Tijd voor Avontuur is de 'huisstijl' voor positionering en werving voor Sco...

Ondersteuning