Headerafbeelding

Tijd voor Avontuur!

Na de zomer hopen we met alle opkomsten, activiteiten en evenementen, voor alle speltakken, weer normaal te kunnen draaien. Na een lange periode met veel beperkingen door corona, dus dat moeten we vieren! We nodigen alle groepen uit om op 2 oktober een feestje te vieren. Voor leden maar ook voor niet-leden. Met het nieuwe evenement Tijd voor Avontuur.

Nieuw ledenwervend evenement

Na 10 jaar ‘Laat je uitdagen!’ is het tijd voor een nieuwe ledenwervingscampagne. We noemen het geen campagne meer, maar een evenement, dat elke groep kan organiseren op een voor de groep geschikt moment. Naast dat de materialen rond het evenement er fris en modern uitziet, is de aanpak ook nieuw. Wat is er zo bijzonder aan?

Niet Scouting staat centraal in dit evenement, maar toffe en uitdagende activiteiten moeten de aandacht trekken van kinderen tussen de 9 en 14 jaar. Natuurlijk mag je ook op jonger mikken als dat juist de doelgroep is waar je op wilt werven, maar de materialen spreken in elk geval ook oudere kinderen aan. Tijdens dit evenement heb je als deelnemer een avontuurlijke dag met je vrienden en vriendinnen, maar kun je ook punten scoren waarmee je geld inzamelt voor een goed doel. Voor de eerste periode staat een mooi project van het Wereld Natuur Fonds centraal.

Geldinzameling goede doel

Groepen pakken uit met bijzondere activiteiten en aankleding van het terrein. We vragen deelnemers dan ook 5 euro entreegeld, waarvan een deel als opbrengst wordt geschonken aan het goede doel. Een ander bedrag wordt opgehaald doordat deelnemers vooraf sponsors zoeken voor hun deelname aan zoveel mogelijk activiteiten. Er is daarvoor een sponsorkaart.

Spelenderwijs kennismaken

Op deze manier kunnen kinderen spelenderwijs kennismaken met Scouting. Jongerenbureau Coen heeft onderzocht dat deze aanpak voor kinderen die Scouting nog niet kennen, beter werkt dan een directe oproep als: “Kom naar de open dag en word lid van Scouting!” En als deelnemers dan eenmaal kennis hebben gemaakt, is er ook over nagedacht hoe de kennismaking met deze deelnemers er daarna uit kan zien. Daarmee hopen we natuurlijk dat de deelnemers na het evenement ook lid van de Scoutinggroep worden.

Website tijd-voor-avontuur.nl

Voor de deelnemers is er een speciale website ontwikkeld waar ze zich kunnen aanmelden. Zo worden ze enthousiast gemaakt en kunnen ze lezen hoe het programma van de organiserende Scoutinggroep eruitziet. De groep krijgt inzicht op welke aantallen ze kunnen rekenen en kan hier specifieke informatie kwijt als tijden, programma en dergelijke.

Voorbereiding groepen

In juni 2021 is er een webinar voor groepen om te horen hoe je je kunt voorbereiden op het organiseren van dit evenement. Er is een toolkit beschikbaar op de website tijd-voor-avontuur.nl waarin materialen te downloaden zijn die groepen kunnen aanpassen op de eigen situatie en daarna kunnen laten drukken. De organisatie lijkt op die een open dag, alleen zijn de activiteiten net iets uitdagender en zijn er meer materialen beschikbaar. De eerste keer dat het evenement plaatsvindt vragen we alle Scoutinggroepen het evenement op 2 oktober 2021 te organiseren, zo kunnen we er ook landelijk veel aandacht voor vragen en kun je hier als Scoutinggroep op meevaren. En vieren we gelijk met het feestje dat we weer zonder coronamaatregelen ‘los’ kunnen!

Waarom Tijd voor Avontuur?

Na 10 jaar ‘Laat je uitdagen!’ is het tijd voor een nieuwe ledenwervingscam...