Headerafbeelding

Tijd voor Avontuur!

Nieuw ledenwervend evenement

Na 10 jaar ‘Laat je uitdagen!’ is het tijd voor een nieuwe ledenwervingscampagne. We noemen het geen campagne meer, maar een evenement, dat elke groep kan organiseren op een voor de groep geschikt moment. Naast dat de materialen rond het evenement er fris en modern uitziet, is de aanpak ook nieuw. Wat is er zo bijzonder aan?

Niet Scouting staat centraal in dit evenement, maar toffe en uitdagende activiteiten moeten de aandacht trekken van kinderen tussen de 9 en 14 jaar. Natuurlijk mag je ook op jonger mikken als dat juist de doelgroep is waar je op wilt werven, maar de materialen spreken in elk geval ook oudere kinderen aan. Tijdens dit evenement heb je als deelnemer een avontuurlijke dag met je vrienden en vriendinnen, maar kun je ook punten scoren waarmee je geld inzamelt voor een goed doel. Voor de eerste periode staat een mooi project van het Wereld Natuur Fonds centraal.

Spelenderwijs kennismaken

Op deze manier kunnen kinderen spelenderwijs kennismaken met Scouting. Jongerenbureau Coen heeft onderzocht dat deze aanpak voor kinderen die Scouting nog niet kennen, beter werkt dan een directe oproep als: “Kom naar de open dag en word lid van Scouting!” En als deelnemers dan eenmaal kennis hebben gemaakt, is er ook over nagedacht hoe de kennismaking met deze deelnemers er daarna uit kan zien. Daarmee hopen we natuurlijk dat de deelnemers na het evenement ook lid van de Scoutinggroep worden.

Voorbereiding groepen

In juni 2021 was er een webinar voor groepen om te horen hoe je je kunt voorbereiden op het organiseren van dit evenement. Er is een toolkit beschikbaar op de website tijd-voor-avontuur.nl waarin materialen te downloaden zijn die groepen kunnen aanpassen op de eigen situatie en daarna kunnen laten drukken. De organisatie lijkt op die een open dag, alleen zijn de activiteiten net iets uitdagender en zijn er meer materialen beschikbaar.

Zelf aan de slag?

Tijd voor Avontuur is de nieuwe 'huisstijl' voor positionering en werving voor Scouting. En die kun je overal voor inzetten. Het werven van jeugdleden, vrijwilligers, zelfs om ouders aan je groep te binden om zo nu en dan een klusje te doen. De eerste materialen zijn nu beschikbaar voor groepen om zelf mee aan de slag te gaan. Deze worden aangevuld zodra er meer beschikbaar is. Je vindt ze hier

Gratis spandoek voor Scoutinggroepen

Bij een Tijd voor Avontuur-evenement hoort natuurlijk een spandoek! Daarom hebben we 500 spandoeken laten maken en die kun jij (alleen online) bij ScoutShop bestellen, op = op. Elke Scoutinggroep heeft van ons een unieke code gekregen om een Tijd voor Avontuur-spandoek tegen verzendkosten te bestellen bij ScoutShop. Vraag ernaar bij jullie contactpersoon communicatie of secretaris, als er geen contactpersoon communicatie is toegewezen in Scouts Online.

Waarom Tijd voor Avontuur?

Na 10 jaar ‘Laat je uitdagen!’ is het tijd voor een nieuwe ledenwervingscam...