fotolijn

Partners

Scouting biedt kinderen en jongeren een uitdagende vrijetijdsbesteding en besteedt hierbij ook aandacht aan belangrijke thema’s als duurzaamheid, respect voor de eigen leefomgeving en verantwoordelijkheid. Scouting heeft daarom warme banden met verschillende partners.

Postcode Loterij

Kinderen in Nederland willen dolgraag op Scouting en Scouting gunt deze kinderen Scouting. De komende jaren wil Scouting Nederland haar inhoudelijke naamsbekendheid en de zichtbaarheid in de samenleving vergroten, door meer jonge mensen uit alle lagen van de bevolking aan zich te binden als vrijwilliger. Mede dankzij de bijdrage van de Nationale Postcode Loterij kan Scouting Nederland deze uitbreiding realiseren.

Ga naar de website van de Postcode Loterij

Meeùs

Scouting Nederland en Meeùs werken al jarenlang samen op het gebied van verzekeringen voor Scoutinggroepen en -organisaties. Op die manier kan Scouting Nederland haar leden goedkope maar goede verzekeringen bieden die aansluiten bij de activiteiten van scouts. In 2013 is de samenwerking tussen Scouting Nederland en Meeùs geïntensiveerd door de introductie van een ledenvoordeelpakket, waardoor scouts zich als particulier tegen aantrekkelijke prijzen kunnen verzekeren. De verzekeringen zijn uniek en sluiten aan bij de belevingswereld van scouts. Zo bevat een reisverzekering bijvoorbeeld standaard dekking voor uitdagende outdooractiviteiten.

Ga naar de website van Meeùs

Apprentice XM / MaVie

Apprentice XM is gespecialiseerd in communicatiemiddelen voor jongeren en adviseert en faciliteert bij het ontwikkelen van het interne en externe communicatiebeleid voor organisaties. Met Portal XM en de unieke MaVie-app biedt Apprentice in samenwerking met Scouting Nederland de ScoutingApp, waarmee iedere Scoutinggroep een eigen app kan ontwikkelen via een online platform.

Ga naar de website van Apprentice XM

WaterSpaarders (Missing Chapter Foundation)

WaterSpaarders is een unieke landelijke beweging, die als doel heeft energie te besparen, waarin kinderen de hoofdrol spelen. De aanpak is verfrissend, omdat kinderen een stem wordt gegeven en omdat ze worden gestimuleerd om verantwoordelijkheid te nemen. Dat is wat Scouting aanspreekt en dit sluit ook goed aan op de Scoutingmethode. Kinderen besparen energie door zich te richten op een eenduidige actie: niet langer dan vijf minuten douchen met het hele gezin. Hierin krijgen ze alle nodige ondersteuning en concrete instrumenten om in dialoog te gaan en actie te ondernemen. WaterSpaarders brengt partijen samen, bijvoorbeeld de energie- en watersector. WaterSpaarders werkt verbindend, maakt energie besparen concreet, simpel, actiegericht en brengt het dichtbij mensen. Scouting Nederland is trots om als partner in dit project deel te nemen.

Ga naar de website van WaterSpaarders (Missing Chapter Foundation)

 Edukans (Schoenmaatjes)

Edukans betrekt Nederlandse scholieren, studenten en docenten bij internationale samenwerking. Jongeren worden door de acties bewust van het feit dat niet ieder kind op deze wereld naar school kan gaan. En dat zij er samen met Edukans wat aan kunnen doen.

Eén van de projecten van Edukans is Schoenmaatjes. Schoenmaatjes is dé kans voor kinderen om écht iets te doen voor kansarme leeftijdsgenootjes wereldwijd. Kinderen in Nederland vullen een schoenendoos met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed voor leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden. Zo wordt een simpele schoenendoos een onvergetelijk cadeau!

Scouting Nederland draagt de actie Schoenmaatjes een warm hart toe en stimuleert Scoutinggroepen dan ook om mee te doen aan deze actie.

Ga naar de website van Edukans (Schoenmaatjes)

Netwerken en samenwerkingspartners

Scouting Nederland maakt deel uit van verschillende netwerken en is lid van een aantal organisaties. Met deze organisaties wordt informatie uitgewisseld en zorgt Scouting dat er aandacht gevraagd wordt voor onderwerpen die voor de vereniging van belang zijn. De onderstaande organisaties zijn samenwerkingspartners van Scouting Nederland.