Headerafbeelding

Explorers

Explorers zijn tussen de 15 en 18 jaar oud. Explorers organiseren alles zelf: ze organiseren hun eigen programma en hun eigen expeditie. Ook hun afdeling runnen ze zelf, ze kiezen een afdelingsbestuur en beheren de financiën van de afdeling. De begeleiding doet actief mee in het door de explorers opgestelde programma en zijn er om helpt als ze advies nodig hebben of met vragen zitten.

Explorers bedenken hun eigen programma en kunnen er ook voor kiezen om projecten te doen. Een project is een activiteit die langer duurt dan één opkomst en is dus een stuk omvangrijker als het gaat om de organisatie.

Spelmaterialen

Om met het spelaanbod aan de slag te kunnen, zijn er in de ScoutShop verschillende artikelen te koop die je hierbij kunnen helpen. Je kunt de Explorergids bestellen, dit is het boek voor zowel explorers als begeleiding. Explorers doen ideeën op voor de expeditie, krijgen de beste programmeertips en gaan aan de slag met jaarbadges, insignes en awards. Het laatste deel van de gids, het Explorerkompas, is speciaal voor begeleiding. Hierin lees je alles over de ontwikkeling van explorers en over de rollen die jij als begeleider kunt aannemen. Naast de boeken vind je nog meer handig materiaal in de ScoutShop, zoals de jaarbadges en insignes, het speltakteken explorers en de speltakvlag.

Ook online zijn er allerlei materialen te vinden die je helpen bij het begeleiden van explorers, zoals de uitleg bij de jaarbadges en informatie over de progressiematrix. Kijk hiervoor op de downloadpagina van de explorers.

Scoutfit

Wat heb jij aan als je naar Scouting gaat? Je Scoutfit natuurlijk! Je groep kan kiezen voor de Scoutfit blouse, de Scoutfit trui of het Scoutfit T-shirt. Samen met je das en een donkerblauwe broek is dit de Scoutingkleding. Ben je een landexplorer, dan draag je een brique blouse, explorers van een watergroep dragen een blauwe blouse en explorers van een luchtgroep een grijze. Op je blouse vind je onder andere het speltakteken. Wil je weten waar de andere tekens en insignes op je Scoutfit precies horen? Klik dan hieronder en bekijk de ideale Scoutfit.

Expeditie

Explorers maken zelf hun eigen programma en organiseren dus ook zelf het jaarlijkse zomerkamp: de expeditie. De explorers gaan dan een weekje kamperen ergens in Europa. Klik hier om terreinen te zoeken.

P1220026

De afdeling

Een afdeling explorers heeft minimaal zes explorers en maximaal zestien. Zo...

Finn Foto 400314

Programma maken

Programma maken, hoe doe je dat eigenlijk? En wat komt er allemaal kijken b...

Insignes en badges

Bij Scouting word je continu uitgedaagd en leer je veel gedurende je period...

11

Op expeditie

Het zomerkamp bij de explorers heet 'expeditie'. Je organiseert dat samen m...

Award uitreiking 2

Awards

De awards vormen een pluspakket naast de normale insignes en badges en zijn...

Scoutingspel