Headerafbeelding

Bestuurlijke ondersteuning

Scouting Nederland biedt op allerlei manieren ondersteuning aan Scoutinggroepen, regio's en admiraliteiten. Van het Kennisnetwerk met juridisch specialisten, accommodatieconsulenten en waterscoutingspecialisten tot ondersteuning op het gebied van communicatie, internet of financiële zaken. Je vindt op de website praktische informatie en handige tools waarmee je direct aan de slag kunt.

Als groep lid zijn van Scouting Nederland

Bij Scouting bieden we jeugd en jongeren een fantastisch avontuur en dragen we bij aan hun persoonlijke ontwikkeling. We leren ze dat het belangrijk is om waarde toe te voegen aan de samenleving. Aangesloten zijn bij Scouting Nederland biedt vele voordelen: samen sta je sterker dan alleen. Samen zorgen we ervoor dat de vereniging zich blijft ontwikkelen, gezamenlijke belangen behartigd worden en dat je als groep altijd kunt terugvallen op kennis er ervaring binnen de vereniging.Het succes van je eigen Scoutinggroep is afhankelijk van vijf factoren: Spel, Vrijwilligers, Accommodaties & materiaal, Bestuur & organisatie en Financiën. In het document 'Wat zit er in je lidmaatschap?' lees je per succesfactor waarom het lidmaatschap van Scouting Nederland zo belangrijk is en welke voordelen dit je biedt.

Scouts uit het hele land hebben de afgelopen jaren gewerkt aan ontwikkeling van hun groep. Onder andere met behulp van de groepstrajecten Groepsontwikkeling, Bestuursontwikkeling, Groei en Spelkwaliteit zijn ze op weg naar Toekomstproof. Niet alleen in ledenaantallen, maar ook in kwaliteit. Een geweldig resultaat en daar zijn we trots op! Ook de komende jaren kun je je groep een boost geven. In de eerste plaats omdat het leuk is, maar je legt ook een stevige basis voor de toekomst van je groep. Zo kun je kinderen en jongeren blijven uitdagen om zich persoonlijk te ontwikkelen door het doen van gave activiteiten.

Download de brochure Boost je groep! met handige tips, tools en voorbeelden voor zowel leiding als bestuur en de poster Boost je groep! met volop inspiratie om aan de slag te gaan.

Het filmpje 'Boost je groep' kun je ook downloaden. Op deze website vind je heel veel handige producten, praktische informatie en hulpmiddelen om jouw groep een boost te geven. In je regio en bij Scouting Nederland staan scouts klaar om je te helpen. De contactgegevens vind je hier. Wil je je groep intensief laten ontwikkelen? Dan is één van de groepstrajecten iets voor jouw groep!

Power Up Your Game

Met Power Up Your Game (PUYG) ga je aan de slag met de kwaliteit van je Sco...

Werven van vrijwilligers

Als jeugd- en jongerenorganisatie biedt Scouting Nederland op veel terreine...

Werven van jeugdleden

Als je als groep wilt groeien en meer kinderen en jongeren Scouting wilt la...

Scouting

Cyclus duurzaam vrijwilligersbeleid

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor Scouting. Vrijwilligers zetten zich als l...

Groepsontwikkeling

In de periode 2010-2015 hebben veel groepen gebruik gemaakt van procesbegel...

Doe het zelf traject Groei

Met veel Scoutinggroepen gaat het goed: ze groeien, zowel in aantallen jeug...

Bestuursontwikkeling

De rol van het bestuur heeft grote invloed op de kwaliteit van de groep, re...

Waarderingstekens

Scouting Nederland is een jeugd- en jongerenorganisatie waarbij vrijwillige...

Scouting en gemeentelijk beleid

Scouting heeft de overheid en de maatschappij nodig en de maatschappij is o...

Oprichten van een nieuwe groep, unit of speltak

We zouden eigenlijk willen dat ieder kind of jongere de mogelijkheid heeft ...

Revitaliseren, fuseren of stopzetten van je groep

Soms gaat het niet goed met je Scoutinggroep en is een mogelijk oplossing o...

Regio- en admiraliteitssupport

Regiomedewerkers uit de 45 regio's van Scouting Nederland worden ondersteun...

Ondersteuning