Headerafbeelding

Programma maken

Als roverscouts zijn overgevlogen vanaf de explorers, zullen ze de eerste maanden vooral kennismaken met de stam en de leden. Ook kiezen ze in deze tijd drie uitdagingen die de kern van het roverscoutsprogramma vormen. Ze bepalen dus zelf hoe hun tijd bij de roverscouts eruitziet. De uitdagingen kunnen individueel of gezamenlijk worden gedaan en roverscouts kunnen tijdens dit proces hulp krijgen van een mentor of van andere stamleden.

Opbouw

De drie fases van het roverscoutsprogramma in het kort:

Proloog

De proloog begint met het overvliegen van de explorers en duurt tot en met de installatie (drie tot zes maanden). Je maakt kennis met de stam, het roverscoutsprogramma en je kiest je eigen uitdagingen. Tijdens de installatie presenteer je je uitdagingen en verzorg je een Powwow.

Traject

Dit is de langste fase van het roverscoutsprogramma. Hierin ben je actief bezig met het programma en je uitdagingen. In deze periode beleef je de kern van het roverscoutsprogramma door samen met je medestamleden leuke en uitdagende activiteiten te doen.

Epiloog

In deze fase ben je een van de 'seniors' binnen je stam en kun je je medestamleden met raad en daad bijstaan. Je vervult misschien wel een bestuursfunctie binnen je stam en daarnaast bereid je je voor op de eindceremonie: de Partenza.

In de roverscoutsfolder lees je in het kort alle informatie over het roverscoutprogramma. De routekaart roverscouts legt schematisch uit wat er wanneer gebeurt in jouw roverscoutsperiode.

Awards

Houden jouw scouts, explorers of roverscouts wel van een uitdaging? Ga dan eens aan de slag met de awards! De awards vormen een soort pluspakket naast de normale insignes en badges, en zijn bedoeld voor scouts, explorers en roverscouts die meer willen doen, zien en ervaren.

Proloog

De eerste fase, de Proloog, begint met het overvliegen en duurt tot en met ...

Traject

De tweede fase, het Traject, is de langste fase van het roverscoutsprogramm...

Epiloog

De Epiloog is de derde fase en gaat in nadat je je uitdagingen hebt voltooi...

Scoutingspel