Headerafbeelding

Bevers bij waterscouting

De bevers spelen in het thema van het dorp Hotsjietonia. Het spelen in een thema prikkelt de fantasie, waardoor kinderen zich ontwikkelen. De themaverhalen bij de bevers zijn realistisch, zodat ze gemakkelijk gekoppeld kunnen worden aan de gebeurtenissen die in de groep plaatsvinden. De verhalen zijn niet alleen maar positief, er wordt ook ingespeeld op goed en kwaad en op emoties. Daarbij hebben de verhalen een duidelijk begin en einde.

Spelmaterialen

In de ScoutShop zijn verschillende materialen over het spelaanbod te bestellen. Op deze manier komt het thema van het dorp Hotsjietonia pas echt tot leven! Je kunt het Beverkompas bestellen, dit is het handboek voor leiding. Ook is er de mogelijkheid om de Bevergids, een leuke gids vol knutselideeën en verhalen voor bevers, te bestellen. Naast de boeken vind je nog meer leuk spelmateriaal in de ScoutShop, zoals de beverbadges, het speltakteken bevers, de poster van het dorp Hotsjietonia, installatieplaten, funbadges voor leiding en de speltakvlag. Bezoek de ScoutShop direct online!

Ook online zijn er allerlei materialen te vinden die je helpen om het spel voor bevers nog avontuurlijker te maken. Kleurplaten, afbeeldingen van de woonkamers van de dorpsbewoners of een echt beverkwartet, maar ook handige tips over spelleiden bij bevers, een voorbeeldjaarplanning en de progressiematrix kun je online vinden. Kijk hiervoor in de downloads

Bevers bij een waterscoutingvereniging

Waterbevers spelen nog niet op het water, hebben nog zeker niet allemaal hun A zwemdiploma. Bevers vermaken zich wel met water in het thema en water in het Scoutingspel, zoals het bouwen van een waterbaan of en waterballonnenspel. In het dorp Hotsjietonia zijn er ook voldoende waterbelevenissen met Sterre en haar broer Steven Stroom die wonen op een groot schip. Bevers varen onder begeleiding wel eens mee op veilige grote boot zoals een wachtschip met een zwemvest aan.

In de progressiematrix zijn onder uitdagende Scoutingtechnieken in de rubrieken “zeilen / varen”, “kanoën / kayakken” en “roeien / wrikken” van de doorlopende leerlijn voor bevers te vinden.

Programmatips

Op de activiteitenbank zijn allerlei activiteiten te vinden voor bevers bij een waterscouting-vereniging. Bij activiteit zoeken kan je instellen als locatie ‘op en rondom het water’ of ‘Waterspelletjes’. Zo vind je allerlei spelletjes met water of een activiteit op het water.

Scoutingkleding

Bevers dragen een rode Scoutfit blouse.

Openen

Bevers openen de opkomst op een speciale manier. Hoe? Bekijk het filmpje!

Om deze content te tonen moeten we cookies plaatsen. of bekijk het op www.youtube.com/embed/RxfjSP13dBA

Sluiten

Aan het einde van de opkomst sluiten de bevers af met het sluitingslied. De tekst van het sluitingslied kun je hieronder vinden.

 • Wij zijn de bevers
  En zingen dit lied
  Het liefst lekker hard
  Anders hoor je het niet

  Maar nu zijn we klaar
  Tot de volgende keer
  Dan zien we elkaar
  En dan zingen we weer

  Ik dans en spring
  Ik stuiter en ik zing

  Wij zijn de bevers
  En zingen dit lied
  Het liefst lekker hard
  Anders hoor je het niet

  Maar nu zijn we klaar
  Tot de volgende keer
  Dan zien we elkaar
  En dan spelen we weer!

Logeren

Het hoogtepunt van het jaar is het logeerweekend. De bevers logeren dan een nachtje in het eigen gebouw en doen allerlei leuke spellen.

Contact

Heb je vragen? Dan staan de spelspecialisten van Landelijk team Spel voor je klaar! Je kunt ze bereiken via spelspecialisten@scouting.nl.