Headerafbeelding

Welpen

De welpen zijn 7-11 jaar oud en spelen in het junglethema, gebaseerd op het verhaal van Jungleboek. Samen met Mowgli en Shanti beleven ze allerlei avonturen in de jungle. De avonturen zijn beschreven in een aantal leuke verhalen, te vinden in het boek Jungle-avonturen van Shanti & Mowgli. Welpen spelen bijvoorbeeld spannende bosspelletjes, oefenen met koken en doen creatieve programma's. Ook gaan de welpen één keer per jaar op kamp, waar ze uitdagende spellen doen en veel leren.

100 jaar welpen

In 2020 bestaat de welpenspeltak 100 jaar. Dat wordt een groot feest! Alle informatie over dit feestjaar vind je op deze speciale website.

Spelmaterialen

In de ScoutShop zijn verschillende materialen over het nieuwe spelaanbod te bestellen. Op deze manier voelt een welp zich helemaal thuis in de jungle! Je kunt het Welpenkompas bestellen, dit is het handboek voor leiding. Ook is er de mogelijkheid om de Junglegids, een leuke gids vol knutselideeën en spelletjes voor welpen, of het verhalenboek Jungle-avonturen van Shanti & Mowgli te bestellen. Daarnaast is het zakboekje welpen beschikbaar, waarin alles staat wat een welp nodig heeft. Naast de boeken vind je nog meer materiaal in de ScoutShop, zoals de welpeninsignes, nesttekens, helper- en gidsteken, het speltakteken welpen, poster van de junglekaart, poster van de junglebewoners, installatieplaten, funbadges voor leiding en de speltakvlag. Klik hier om meteen een bestelling te doen.

Ook online zijn er allerlei materialen te vinden die je helpen om het spel voor welpen nog spannender te maken. Kleurplaten, afbeeldingen van de junglefiguren of een memoryspel met junglefiguren, maar ook handige tips over spel leiden bij welpen, een voorbeeldjaarplanning en de progressiematrix kun je online vinden. Kijk hiervoor op de downloadpagina van de welpen.

Waterwelpen

Welpen van een watergroep heten waterwelpen. Waterwelpen zijn vaak op het water te vinden in kano’s en allerlei soorten boten. De waterwelpen bereiden zich ook voor om waterscout te worden. Voor meer informatie ga je naar de waterwelpenpagina.

Scoutingkleding

Welpen bij een landgroep en (meestal ook) bij een luchtgroep dragen een groene Scoutfit blouse. Welpen bij een watergroep dragen een blauwe Scoutfit blouse. Ook het blauwe Scoutfit T-shirt en de Scoutfit trui maken deel uit van de Scoutfit.

Openen en sluiten

In de jungle openen en sluiten de welpen hun opkomst op een speciale manier. Hoe? Dat zie je in de filmpjes. In het Welpenkompas en in de Junglegids staat meer uitleg over het openen en sluiten.

Om deze content te tonen moeten we cookies plaatsen. of bekijk het op www.youtube.com/embed/70Zl1dT9Tl4

Om deze content te tonen moeten we cookies plaatsen. of bekijk het op www.youtube.com/embed/atL1q_i75EU

Kamp

Het hoogtepunt van het jaar is het zomerkamp: welpen gaan in de zomer 'bivakkerend op kamp'. Dit houdt in dat ze een paar dagen in een ander clubhuis of op een kampeerboerderij slapen. Klik hier om een accommodatie te zoeken.

Meer over dit onderwerp

Spelen in thema

In 2020 bestond de welpenspeltak 100 jaar. Dat is iets wat we niet zomaar v...

DSC 5402 1

Insignes

Scouting is niet alleen een leuke vrijetijdsbesteding, de jeugdleden leren ...

35 1

Werken met nesten

Binnen de speltak welpen wordt er gewerkt met nesten. Deze term verwijst na...

DSC 6016 1

Waterwelpen

In de jungle spelen verschillende soorten welpen: land- en waterwelpen. De ...

JBOR

Junglebook of Records

Samen met jouw welpenhorden recordpogingen doen? Dat was de uitdaging tijde...

Praattool2

Hulpmiddel voor boze, bange, verdrietige of gefrustreerde kinderen

Niemand vindt het leuk om boos te zijn. Het is wel heel normaal. Het is bel...

Scoutingspel