Headerafbeelding

Welpen

De welpen zijn 7-11 jaar oud en spelen in het junglethema, gebaseerd op het verhaal van Jungleboek. Samen met Mowgli en Shanti beleven ze allerlei avonturen in de jungle. De avonturen zijn beschreven in een aantal leuke verhalen, te vinden in het boek Jungle-avonturen van Shanti & Mowgli. Welpen spelen bijvoorbeeld spannende bosspelletjes, oefenen met koken en doen creatieve programma's. Ook gaan de welpen één keer per jaar op kamp, waar ze uitdagende spellen doen en veel leren.

Spelmaterialen

In de ScoutShop zijn verschillende materialen over het nieuwe spelaanbod te bestellen. Op deze manier voelt een welp zich helemaal thuis in de jungle! Je kunt het Welpenkompas bestellen, dit is het handboek voor leiding. Ook is er de mogelijkheid om de Junglegids, een leuke gids vol knutselideeën en spelletjes voor welpen, of het verhalenboek Jungle-avonturen van Shanti & Mowgli te bestellen. Daarnaast is het zakboekje welpen beschikbaar, waarin alles staat wat een welp nodig heeft. 

Naast de boeken vind je nog meer materiaal in de ScoutShop, zoals de welpeninsignes, nesttekens, helper- en gidsteken, het speltakteken welpen, poster van de junglekaart, poster van de junglebewoners, installatieplaten, funbadges voor leiding en de speltakvlag. Klik hier om meteen een bestelling te doen.

Ook online zijn er allerlei materialen te vinden die je helpen om het spel voor welpen nog spannender te maken. Kleurplaten, afbeeldingen van de junglefiguren, of een memoryspel met junglefiguren, maar ook handige tips over spel leiden bij welpen, een voorbeeldjaarplanning en de progressiematrix kun je online vinden. Kijk hiervoor op de downloadpagina van de welpen

Daar vind je ook de materialen die we speciaal voor het jubileum 100 jaar welpen hebben ontwikkeld, zoals de avonturen van Dahinda. In 2020 is de brulkikker als nieuw junglefiguur toegevoegd. Alle avonturen van Dahinda zijn gebundeld. Luister de podcast op Spotify of download het pdf-bestand om ze te lezen. In dit bestand zijn ook activiteiten die bij het thema passen te vinden. 

De recordactiviteiten voor het Junglebook of Records kan je via deze link naar de records op de activiteitenbank vinden. Als de link niet werkt gebruik dan de zoekterm JungleBookofRecords. Je krijgt dan alle recordactiviteiten te zien, zodat je de wedstrijd in jouw eigen horde kunt houden. Van alle groepen die mee hebben gedaan is een mooi boek verschenen, dat kun je op de downloadpagina vinden. 

Waterwelpen

Welpen van een watergroep heten waterwelpen. Waterwelpen zijn vaak op het water te vinden in kano’s en allerlei soorten boten. De waterwelpen bereiden zich ook voor om waterscout te worden. Voor meer informatie ga je naar de waterwelpenpagina.

Scoutingkleding

Welpen bij een landgroep en (meestal ook) bij een luchtgroep dragen een groene Scoutfit blouse. Welpen bij een watergroep dragen een blauwe Scoutfit blouse. Ook het blauwe Scoutfit T-shirt en de Scoutfit trui maken deel uit van de Scoutfit.

Openen en sluiten

In de jungle openen en sluiten de welpen hun opkomst op een speciale manier. Hoe? Dat zie je in de filmpjes. In het Welpenkompas en in de Junglegids staat meer uitleg over het openen en sluiten.

Om deze content te tonen moeten we cookies plaatsen. of bekijk het op www.youtube.com/embed/_P3pMjzUTyo

Kamp

Het hoogtepunt van het jaar is het zomerkamp: welpen gaan in de zomer 'bivakkerend op kamp'. Dit houdt in dat ze een paar dagen in een ander clubhuis of op een kampeerboerderij slapen. Klik hier om een accommodatie te zoeken.

DSC4791

Spelen in thema

Shere Khan is aangekomen bij de rots. “Wat zijn die gekke dieren nu weer aa...

DSC 5402 1

Insignes

Scouting is niet alleen een leuke vrijetijdsbesteding, de jeugdleden leren ...

35 1

Werken met nesten

Binnen de speltak welpen wordt er gewerkt met nesten. Deze term verwijst na...

Scoutingspel