Regionale Scoutingwedstrijden

Ieder jaar vinden in verschillende regio's de regionale Scoutingwedstrijden voor de leeftijdsgroep scouts plaats. De winnaars van de regionale Scoutingwedstrijden mogen vervolgens meedoen aan de landelijke Scoutingwedstrijden. Om de regio's bij de organisatie van deze dag te ondersteunen, wordt ieder jaar een spelbrochure ter beschikking gesteld.

Thema 2019

Alle landelijke ledenactiviteiten staan dit jaar qua thema en activiteiten in het teken van de speldraad ‘Jungle Fever’. De speldraad is een soort rode draad die als basis dient voor het thema en de activiteiten van landelijke en regionale activiteiten, zoals de Bever-Doe-Dag, de Jungledag en de regionale Scoutingwedstrijden. Deze speldraad is de inspiratie geweest voor het themaverhaal en de activiteiten van de RSW. Een themaverhaal is een belangrijk hulpmiddel om het weekend een kapstok te geven.

Ter ere van de ontdekking van de oerscouts in de Amazone wordt er een expeditie vanuit Nederland naar de Amazone georganiseerd. De stoere Bearina Grylls leidt deze expeditie. Tijdens deze expeditie blijkt dat alle scouts een mysterieus virus hebben opgelopen en al snel zit iedereen onder de blauwe stippen en gaan ze opzoek naar ingrediënten waarmee professor/doctor D.A. Hinda een medicijn kan maken. Wanneer ze bij de oerscouts komen, blijken zij bekend te zijn met de ziekte maar geen geneesmiddel hiervoor te hebben. Als bij toeval ontdekken ze dat het zweet van de gele, blauwwang brulkikker het virus onschadelijk kan maken. Nu zijn ze in staat om niet alleen de scouts, maar ook de oerscouts te genezen.

Klik hier om de spelbrochure voor de regionale Scoutingwedstrijden van 2020 te downloaden.

Ben jij regio-organisator?

Regioactiviteiten zijn groter en uitdagender dan activiteiten die scouts normaal in hun eigen groep doen. Als regio-organisator heb je een grote rol bij de organisatie van deze activiteiten. Op de pagina voor regio-organisatoren vind je informatie over de functie, het ontwikkelen van je competenties en het behalen van je kwalificatie als regio-organisator.