fotolijn

Regionale Scoutingwedstrijden

Ieder jaar vinden in verschillende regio's de regionale Scoutingwedstrijden voor de leeftijdsgroep scouts plaats. De winnaars van de regionale Scoutingwedstrijden mogen vervolgens meedoen aan de landelijke Scoutingwedstrijden. Om de regio's bij de organisatie van deze dag te ondersteunen, wordt ieder jaar een spelbrochure ter beschikking gesteld.

Thema 2017

In 2017 is het thema ( de speldraad ) van de regionale Scoutingwedstrijden 'Binnenstebuiten'. Frank is een superheld die zijn krachten kwijt is. In eerste instantie zit hij bij de pakken neer, maar na verloop van tijd bedenkt hij alternatieven om te gaan doen. Hij gaat sporten en acteren, maar daar blijkt zijn passie niet te liggen. Op een dag ontmoet hij een meisje en haar drie vrienden, die hem helpen om een held te worden in de maatschappij, ook zonder zijn superkracht. Klik hier om de spelbrochure voor de regionale Scoutingwedstrijden van 2017 te downloaden.

Ben jij regio-organisator?

Regioactiviteiten zijn groter en uitdagender dan activiteiten die scouts normaal in hun eigen groep doen. Als regio-organisator heb je een grote rol bij de organisatie van deze activiteiten. Op de pagina voor regio-organisatoren vind je informatie over de functie, het ontwikkelen van je competenties en het behalen van je kwalificatie als regio-organisator.