Regionale Scoutingwedstrijden

Ieder jaar vinden in verschillende regio's de regionale Scoutingwedstrijden voor de leeftijdsgroep scouts plaats. De winnaars van de regionale Scoutingwedstrijden mogen vervolgens meedoen aan de landelijke Scoutingwedstrijden. Om de regio's bij de organisatie van deze dag te ondersteunen, wordt ieder jaar een spelbrochure ter beschikking gesteld.

Thema 2019

Via de nieuwe speldraad, The Final Frontier, willen we jeugdleden prikkelen om zich te ontwikkelen door vernieuwende en uitdagende activiteiten. Met behulp van Scoutingtechnieken en moderne technieken verkennen ze de wereld voorbij hun eigen grenzen. Zo komen ze meer te weten over Scouting wereldwijd en andere culturen. Bij de scouts draait er een nieuwe film in de stad deze week. Het is een 4D-film ‘Steam train and Indianpunk’, die zich afspeelt in het Wilde Westen van Amerika in de 19e eeuw. Een ploeg scouts spreekt na de opkomst af dat ze daar naartoe gaan. Wanneer de film start komen ze tot hun verbazing terecht in het New York van de 19e eeuw!

Klik hier om de spelbrochure voor de regionale Scoutingwedstrijden van 2019 te downloaden.

Ben jij regio-organisator?

Regioactiviteiten zijn groter en uitdagender dan activiteiten die scouts normaal in hun eigen groep doen. Als regio-organisator heb je een grote rol bij de organisatie van deze activiteiten. Op de pagina voor regio-organisatoren vind je informatie over de functie, het ontwikkelen van je competenties en het behalen van je kwalificatie als regio-organisator.