Regionale Scoutingwedstrijden

Ieder jaar vinden in verschillende regio's de regionale Scoutingwedstrijden voor de leeftijdsgroep scouts plaats. De winnaars van de regionale Scoutingwedstrijden mogen vervolgens meedoen aan de landelijke Scoutingwedstrijden. Om de regio's bij de organisatie van deze dag te ondersteunen, wordt ieder jaar een spelbrochure ter beschikking gesteld.

Thema 2020

Alle landelijke ledenactiviteiten staan dit jaar qua thema en activiteiten in het teken van de speldraad ‘Jungle Fever’. De speldraad is een soort rode draad die als basis dient voor het thema en de activiteiten van landelijke en regionale activiteiten, zoals de Bever-Doe-Dag, de Jungledag en de regionale Scoutingwedstrijden. Deze speldraad is de inspiratie geweest voor het themaverhaal en de activiteiten van de RSW. Een themaverhaal is een belangrijk hulpmiddel om het weekend een kapstok te geven.

In de spelbrochure regionale Scoutingwedstrijden 2020 (Jungle Fever) presenteerde we een verhaal waarin alles draaide om het zoeken naar een geneesmiddel voor een fictief virus. Het verhaal werd bedacht en geschreven in de eerste helft van 2019. Niets deed toen vermoeden dat we een jaar later geconfronteerd zouden worden met een echt gevaarlijk virus, dat grote gevolgen heeft voor onze samenleving. Het themaverhaal ligt nu zo dicht bij de werkelijkheid ligt dat het bij zowel scouts, als leiding gevoelig kan liggen. Daarom hebben we besloten om het themaverhaal te herschrijven. Het herschreven verhaal is binnenkort beschikbaar op de website.

Ben jij regio-organisator?

Regioactiviteiten zijn groter en uitdagender dan activiteiten die scouts normaal in hun eigen groep doen. Als regio-organisator heb je een grote rol bij de organisatie van deze activiteiten. Op de pagina voor regio-organisatoren vind je informatie over de functie, het ontwikkelen van je competenties en het behalen van je kwalificatie als regio-organisator.