Regionale Scoutingwedstrijden

Ieder jaar vinden in verschillende regio's de regionale Scoutingwedstrijden voor de leeftijdsgroep scouts plaats. De winnaars van de regionale Scoutingwedstrijden mogen vervolgens meedoen aan de landelijke Scoutingwedstrijden. Om de regio's bij de organisatie van deze dag te ondersteunen, wordt ieder jaar een spelbrochure ter beschikking gesteld.

Thema 2018

Het thema  (de speldraad)  en activiteiten staan dit jaar in het teken van ‘Opposites Attract’. De basis voor de RSW wordt gevormd door het themaverhaal over de planeten Rika en Zianië die op het punt staan tegen elkaar te botsen en daardoor één planeet te vormen. De bewoners van beide planeten gaan op onderzoek uit en ontdekken de overeenkomsten en verschillen van het andere volk. Kunnen ze samen een beschaving vormen?

Klik hier om de spelbrochure voor de regionale Scoutingwedstrijden van 2018 te downloaden .

Ben jij regio-organisator?

Regioactiviteiten zijn groter en uitdagender dan activiteiten die scouts normaal in hun eigen groep doen. Als regio-organisator heb je een grote rol bij de organisatie van deze activiteiten. Op de pagina voor regio-organisatoren vind je informatie over de functie, het ontwikkelen van je competenties en het behalen van je kwalificatie als regio-organisator.