Headerafbeelding

Jungledag

Jaarlijks organiseren veel regio's een Jungledag voor alle welpen uit de regio. Om de regio's bij de organisatie van deze dag te ondersteunen, wordt ieder jaar een spelbrochure ter beschikking gesteld.

Thema 2023

Alle landelijke ledenactiviteiten staan dit jaar in het teken van Tijd voor Avontuur. Dit is het spelthema dat als rode draad de basis is voor de activiteiten van landelijke en regionale activiteiten, zoals de Bever-Doe-Dag, de Jungledag en de regionale Scoutingwedstrijden. Op basis van dit spelthema wordt door elke activiteit een themaverhaal uitgewerkt. In deze spelbrochure is dat uitgewerkt in een avontuurlijk themaverhaal: Tijd voor Avontuur: Jacala en de verborgen vallei.

Deze Jungledag gaat Jacala op zoek naar de bron van de Waingoengarivier. Dit is de rivier die door de jungle stroomt. Na een lange tocht ontdekt Jacala de bron van de rivier in een grot. Aan het einde van de grot ziet hij een fel licht. Nieuwsgierig als hij is, vervolgt hij zijn reis naar de einde van de grot. Dan komt hij in een vreemde vallei terecht. Het lijkt wel een sprookjesland! Overal waar Jacala om zich heen kijkt ziet hij de mooiste kleuren en ruikt hij heerlijke geuren. Hij ontmoet de bewoners van de vallei en maakt al snel veel vrienden. Maar de beste vriendschap sluit hij met een grote draak. Samen beleven ze de gaafste avonturen in de vallei. Jacala is heel enthousiast over de vallei en wil alle jungledieren over zijn avontuur vertellen. Helaas is de draak te groot om mee te gaan naar de jungle, dus neemt Jacala afscheid van de draak en gaat hij terug naar de jungle. Hij kan niet wachten om alle jungledieren te vertellen over de avonturen die hij heeft beleefd en hen de spellen te leren die hij heeft geleerd.

Ben jij regio-organisator?

Regioactiviteiten zijn groter en uitdagender dan activiteiten die welpen normaal in hun eigen groep doen. Als regio-organisator heb je een grote rol bij de organisatie van deze activiteiten. Op de pagina voor regio-organisatoren vind je informatie over de functie, het ontwikkelen van je competenties en het behalen van je kwalificatie als regio-organisator.

Scoutingspel