Headerafbeelding

Regioactiviteit voor explorers

Wat is er leuker dan andere explorers van de regio te ontmoeten? Dit kun je doen tijdens een super leuke regioactiviteit, die je als explorer zelf organiseert. Je kan met een regioactiviteit groter en uitdagender uitpakken dan je normaal met je afdeling doet.

Thema 2023

Alle landelijke ledenactiviteiten staan dit jaar in het teken van Tijd voor Avontuur. Tijd voor Avontuur is het spelthema dat als rode draad de basis is voor de activiteiten van landelijke en regionale activiteiten. In deze spelbrochure is dat uitgewerkt in: Tijd voor avontuur: Maak je eigen mythische belevenis. Je kent ze wel, die oude kampvuur- en Scoutingverhalen. Ze nemen soms echt mythische vormen aan. De ene persoon weet een nog sterker verhaal te vertellen dan de ander. Geen nieuws onder de zon. Dit lijkt eerder op een menselijke eigenschap dan op een mythische gebeurtenis. Tijdens het verdiepen in dit onderwerp ontdek je de verschillende functies van mythische verhalen, sage, ‘bij’geloof. De verhalen spelen in op ons gevoel van nostalgie, verbinding, angst, nationale trots of onzekerheid en zitten diep in onze cultuur. Je zult je verbazen als je net als wij wat op het internet gesurft hebt.

Daarnaast is er een standaard document waar alles in staat wat je nodig hebt om een goede activiteit voor je regio of admiraliteit te organiseren. Dat document kan je hieronder ook vinden.

Ben jij regio-organisator?

Regioactiviteiten zijn groter en uitdagender dan activiteiten die explorers normaal in hun eigen groep doen. Als regio-organisator heb je een grote rol bij de organisatie van deze activiteiten. Op de pagina voor regio-organisatoren vind je informatie over de functie, het ontwikkelen van je competenties en het behalen van je kwalificatie als regio-organisator.

Scoutingspel