Headerafbeelding

Regioactiviteit voor roverscouts

Wat is er leuker dan andere roverscouts van de regio te ontmoeten? Dit kun je doen tijdens een super leuke regioactiviteit, die je als roverscout zelf organiseert. Je kan met een regioactiviteit groter en uitdagender uitpakken dan je normaal met je stam doet.

Thema 2023

Alle landelijke ledenactiviteiten staan dit jaar in het teken van Tijd voor Avontuur. Tijd voor Avontuur is het spelthema dat als rode draad de basis is voor de activiteiten van landelijke en regionale activiteiten. In deze spelbrochure is dat uitgewerkt in: Tijd voor avontuur: De draken van Eragon. In heel veel mythische verhalen spelen draken een belangrijke rol. Er zijn ook veel films over draken van How to train a Dragon tot Reign of Fire en Dragonheart. Zoek het avontuur op met een regioactiviteit vol draken. Als jij nieuwe informatie over dit onderwerp weet te plakken en knippen en te combineren met een bestaand spel of activiteit heb je je eigen mythische gebeurtenis gecreëerd. Wanneer jij een tof spel hebt gemaakt zet het dan op de activiteitenbank!

Ben jij regio-organisator?

Regioactiviteiten zijn groter en uitdagender dan activiteiten die roverscouts normaal in hun eigen groep doen. Als regio-organisator heb je een grote rol bij de organisatie van deze activiteiten. Op de pagina voor regio-organisatoren vind je informatie over de functie, het ontwikkelen van je competenties en het behalen van je kwalificatie als regio-organisator.

Scoutingspel