Headerafbeelding

Op kamp in het buitenland

Op kamp in het buitenland is voor de ene groep heel gebruikelijk en voor de andere groep een spannend avontuur. Zeker als je voor het eerst met je speltak in het buitenland op kamp gaat, komt er nogal wat op je af: het vinden van kampeerlocaties, het regelen van de reis, financiële zaken, wet- en regelgeving in het land… Dat lijkt een enorme organisatie, maar als je de juiste stappen volgt, lukt het jou ook om een verantwoord avontuur aan te gaan.

Kamperen in het buitenland

Voor een locatie in het buitenland kijk je op 'Buitenlandskamp.nl'. Je kunt ook een overzicht bekijken met Europese overnachtingslocaties voor scouts. Je kunt ook een kijkje nemen op de volgende internetpagina's van Scoutingkampeerterreinen:

Onze bevriende Scouts en Gidsen Vlaanderen hebben een uitgebreid stappenplan uitgewerkt, zodat je in een jaar voorbereiding op tijd bepaalde zaken regelt en zeker weet dat je niets vergeet. Het stappenplan is te downloaden op het Internationaal Kampvisum Scouts en Gidsen Vlaanderen.

Scoutingspel