Headerafbeelding

Op kamp in het buitenland

Een kamp wordt een echt avontuur als dat een totaal ander kamp wordt dan je gewend bent. Een kamp naar het onbekende, naar het buitenland. Hier begint jouw avontuur zeker als je nog nooit op kamp in het buitenland bent geweest en dat dus ook nog nooit zelf hebt georganiseerd. Het is dan begrijpelijk dat je geen idee hebt wat je wilt, wat er mogelijk is en waarom het eigenlijk zo gaaf is.

Om te voorkomen dat je in dat buitenlands avontuur verdwaalt in allerlei mogelijkheden, kun je hier op allerlei manieren je eigen inspiratiebron worden. Door zelf activiteiten te maken wordt je je eigen gids door de Europese landen en kom je met je mede-explorers en -roverscouts bijna vanzelf uit bij het soort kamp dat het beste bij jullie past. En uiteindelijk kom je erachter dat jullie goed in staat zijn om met elkaar zo’n kamp in het buitenland te organiseren.

De activiteiten zijn natuurlijk ook inspirerend als je al vaker met je mede-explorers of -roverscouts in het buitenland op kamp bent geweest. Stuur jezelf eens een andere richting op, doorbreek de vaste prik naar altijd dezelfde bestemming en maak zo van je kamp in het buitenland weer een echt avontuur.

Stel je eigen reisgids samen

Hoe werkt het?
Er zijn zes invalshoeken. Zie de activiteiten in de verschillende invalshoeken als een bouwpakket om met elkaar jullie eigen reisgids samen te stellen. Die reisgids hoeft niet tot in detail compleet te zijn, dus je hoeft ook niet alle activiteiten te doen. Als je nog niet weet welk land het wordt, begin je met de eerste invalshoek Labyrint Europa. Als je nog niet weet wat voor soort kamp je wilt, begin je bij All-Inclusive <-> All-Exclusive. Wil je van anderen horen hoe zij hun kamp in het buitenland hebben beleefd, dan ga je direct naar Sterke verhalen. En denken jullie dat je als watergroep niet in het buitenland op kamp kunt, kijk dan vooral eens bij Met je lelievlet over de Alpen.

De activiteiten zijn zo opgezet dat de uitkomst helemaal niet vaststaat. Je hoeft je ook niet te houden aan het eindresultaat. Het is vooral inspirerend en jullie zijn uiteindelijk je eigen adviseur.

Labyrinth

Labyrint Europa

Europa heeft meer dan 40 landen. Maak dan maar eens een keuze waar je naart...

All inclusive

All-inclusive <-> all-exclusive

Voor een paar honderd euro kun je all-inclusive een week op een resort in S...

Cultuurshock

Cultuurschok kortsluiting

Heb je een sterke maag? Probeer dan maar eens Casu Marzu. Op Sardinië zijn ...

Met je lelievlet over de alpen

Met je lelievlet over de Alpen

Waterscouting is er echt niet alleen in Nederland, maar in vrijwel alle Eur...

We gaan

Sterke verhalen

"We werden zomaar uitgenodigd voor een Poolse bruiloft.”“Die Tsjechische sc...

Wat wij meemaakten

Ja, we gaan!

Jullie hebben de knoop doorgehakt: jullie gaan op kamp in het buitenland. M...

Scoutingspel