Headerafbeelding

Op kamp in het buitenland

Weet je wat het allerleukste is aan een zomerkamp? Dat je jezelf kunt verrassen met iets totaal anders dan wat je gewend bent. Denk maar eens aan een kamp in het buitenland, een totaal nieuwe ervaring. Als dit je allereerste keer is dat je zo'n buitenlands avontuur aangaat, snappen we helemaal dat je je afvraagt wat je kunt verwachten en waarom het eigenlijk zo geweldig is.

Maar maak je geen zorgen! Juist omdat het nieuw en onbekend is, kan het des te opwindender zijn. Dit is jouw kans om de wereld te verkennen en iets te organiseren dat helemaal van jou is. Misschien heb je nog geen idee wat je wilt of wat er allemaal mogelijk is, en dat is helemaal oké.

Om te voorkomen dat je jezelf verliest in een zee van mogelijkheden, kun je op verschillende manieren je eigen inspiratiebron worden. Begin met het bedenken van je eigen activiteiten en word je eigen gids terwijl je door Europese landen reist. Samen met je mede-explorers en -roverscouts kom je erachter welk soort kamp het beste bij jullie past. En geloof me, jullie zijn zeker in staat om zo'n geweldig avontuur in het buitenland te organiseren.

Zelfs als je al eerder met je mede-explorers of -roverscouts in het buitenland bent geweest, is er nog steeds ruimte voor vernieuwing. Waarom niet een nieuwe richting inslaan en de gebruikelijke bestemmingen doorbreken? Zo maak je van elk buitenlands kamp opnieuw een spannend avontuur.

Dus wees niet bang om buiten je comfortzone te stappen en nieuwe horizonnen te verkennen. Dit buitenlandse kamp is jouw kans om herinneringen te creëren die een leven lang meegaan. Dus ga ervoor, ontdek, en laat je verrassen door de schoonheid van het onbekende. Jullie hebben het in je om dit avontuur onvergetelijk te maken!

Stel je eigen reisgids samen

Nou, we hebben zes invalshoeken voor je. Zie deze invalshoeken als verschillende bouwstenen om samen jullie eigen reisgids te creëren. Het is belangrijk om te weten dat je niet elke activiteit hoeft te doen, en je reisgids hoeft niet tot in de kleinste details compleet te zijn.

Laten we eens kijken naar de invalshoeken:

Labyrint Europa
: Als je nog geen idee hebt welk land je wilt verkennen, begin dan hier. Het is als het begin van een spannend doolhof waarin je kunt ronddwalen.
All-Inclusive <-> All-Exclusive
: Als je nog niet weet wat voor soort kamp je wilt, start dan met deze invalshoek. Hier ontdek je of je alles tot in de puntjes wilt plannen of dat je liever de vrijheid hebt om te improviseren.
Sterke verhalen
: Als je nieuwsgierig bent naar de avonturen van anderen die al eens een kamp in het buitenland hebben beleefd, duik dan meteen in dit gedeelte. Verhalen kunnen vaak inspirerend zijn.
Met je lelievlet over de Alpen
: Als je met een groep bent die vooral geïnteresseerd is in wateractiviteiten en je denkt dat een buitenlands kamp niet voor jou is, bekijk dan deze invalshoek. Misschien verander je van gedachten.

Het leuke is dat de activiteiten in deze invalshoeken niet tot een vast eindresultaat leiden. Je hoeft je niet te beperken tot wat er op papier staat. Het gaat erom dat deze activiteiten je inspireren en dat jij uiteindelijk je eigen adviseur bent. Je kiest wat het beste bij jou en je groep past. Het is als het samenstellen van een unieke reisgids die perfect past bij jullie avontuur. Dus ga op ontdekkingstocht en wees niet bang om je eigen pad te volgen. De wereld ligt aan je voeten, en dit is jouw kans om 'm te verkennen op jouw manier!

Benodigde reisdocumenten

Om met kinderen/jongeren (18-) te reizen waarover je niet zelf het ouderlijk gezag hebt, moet je toestemming hebben van de gezaghebbende ouders. Let op, dat bij gescheiden ouders beide ouders meestal gezaghebbende zijn en dus allebei toestemming moeten geven. Als je reist naar het buitenland kan op deze toestemming worden gecontroleerd. Zorg er voor dat je een ondertekend toestemmingsformulier hebt en daarbij een kopie van het id-bewijs van de gezaghebbende ouders. Meer informatie vind je in het infoblad wet- en regelgeving over reisdocumenten . Een toestemmingsformulier kun je hier onder ook downloaden.

Internationale evenementen

Tijdens een internationaal Scoutingevenement ervaar je in korte tijd op een...

Labyrinth

Labyrint Europa

Europa heeft meer dan 40 landen. Maak dan maar eens een keuze waar je naart...

All inclusive

All-inclusive <-> all-exclusive

Voor een paar honderd euro kun je all-inclusive een week op een resort in S...

Cultuurshock

Cultuurschok kortsluiting

Heb je een sterke maag? Probeer dan maar eens Casu Marzu. Op Sardinië zijn ...

Met je lelievlet over de alpen

Met je lelievlet over de Alpen

Waterscouting is er echt niet alleen in Nederland, maar in vrijwel alle Eur...

We gaan

Sterke verhalen

"We werden zomaar uitgenodigd voor een Poolse bruiloft.”“Die Tsjechische sc...

Wat wij meemaakten

Ja, we gaan!

Jullie hebben de knoop doorgehakt: jullie gaan op kamp in het buitenland. M...

Scoutingspel