Headerafbeelding

Veilig scouten

Gave activiteiten doen is leuk, maar dan wel veilig! Voer je activiteiten bij Scouting dus op een verantwoorde manier uit en zorg voor een veilige omgeving, fysiek en sociaal. Je moet je binnen de afdeling veilig voelen. Hoe ga je met elkaar om, wat doe je wel en wat doe je niet? En natuurlijk is het ook belangrijk om veilig activiteiten op het water te doen. Alles over veiligheid lees je in de veiligheidsbladen van Scouting Nederland. 

Wil je meer weten over sociale veiligheid en hoe je met elkaar omgaat? Lees er dan over in de kompassen en gidsen!

Alles over regels

Op het water, in de lucht en natuurlijk op het land; overal gelden bepaalde regels. Bij Scouting Nederland is een aantal regels vastgelegd in het huishoudelijk reglement.  Ook in jouw afdeling zijn er vast regels die je samen hebt afgesproken. Een aantal van de geldende regels zijn wettelijk vastgelegd. Denk bijvoorbeeld aan de regels op het water of wetgeving als het gaat om het drinken van alcohol. Scouting Nederland heeft daarom een aantal informatiebladen opgesteld waarin je alles leest over regelgeving. 

Gezondheidsformulier

Mocht er toch iets misgaan, dan is het belangrijk om de juiste medische informatie te hebben over alle leden van je groep. Het is daarom verstandig om ervoor te zorgen dat je van iedereen een gezondheidsformulier hebt dat is ingevuld.

Veiligheid en regelgeving

Scouting Nederland heeft diverse veiligheidsbladen beschikbaar die je hier kunt terugvinden. Ook is er een protocol grensoverschrijdend gedrag waarvan het handig is om op de hoogte te zijn. 

Samen praten over terreur

Terroristische aanslagen raken de maatschappij diep. Berichten in het nieuws, op internet en in de kranten kunnen al vanaf jonge leeftijd vragen oproepen bij jeugdleden. Deze tool helpt je om samen te praten over terreur.

Scoutingspel