Headerafbeelding

Project spelkwaliteit

Van 2016 tot en met 2019 konden praktijkbegeleiders in hun regio deelnemen aan het project Spelkwaliteit. Met ingang van 2020 is dit project opgeheven en kun je als praktijkbegeleider nog steeds met spelkwaliteit aan de slag maar op een nét iets andere manier, namelijk aan de hand van het spel Power Up Your Game! (PUYG)

Hoe werkt het?

Spelkwaliteit is een methode voor groepen om te werken aan de kwaliteit van het Scoutingspel. De praktijkbegeleider is in de groep degene die de kwaliteit van het spel bewaakt. Om de praktijkbegeleider hierbij te ondersteunen is het spel PUYG bedacht. Het project is afgerond, maar je kan nog steeds het spel spelen. Hoe? Dat lees je hieronder.

Hoe kan ik het spel krijgen?

Het spel was tot 1 januari 2020 verkrijgbaar bij Scouting Nederland. Alle speldozen die beschikbaar waren zijn uitgedeeld aan groepen en niet meer te verkrijgen. Als je het spel toch wil spelen, dan zijn er twee opties:

• Vraag in je regio wie er een speldoos heeft en of je het kan lenen.
  • Download op deze site het spelbord en de bijbehorende kaartenset met stellingen.

Wat als je vragen hebt?

Heb je vragen n.a.v. bovenstaande omtrent het spel of spelkwaliteit, stuur dan een mail naar spelkwaliteit@scouting.nl. Het Landelijk team Spel neemt dan contact met je op.

Scoutingspel