fotolijn

Internationaal

Eén van de activiteitengebieden in het Scoutingspel is het activiteitengebied Internationaal. Benieuwd hoe je het activiteitengebied Internationaal in je spel kunt verwerken? Kijk dan in de activiteitenbank voor de nieuwste programma-ideeën en leukste speltips. Natuurlijk kun je ook op kamp in het buitenland. Contact met scouts uit andere landen? Schrijf ze via Postbox. Regelmatig zijn scouts uit Nederland in het buitenland te vinden op evenementen of internationale bijeenkomsten. Zij inspireren je via social media met #Scoutinginternationaal.

Partnership Ghana

Sinds 2010 heeft Scouting Nederland een partnership met de Ghana Girl Guides Association (GGGA). Het partnership opent deuren om met jouw groep een internationale opkomst te creëren of om buiten je groep, land en cultuur met Scouting bezig te zijn, bijvoorbeeld door middel van uitwisseling. Wil je een Ghanese opkomst organiseren of ben je enthousiast geworden en wil je je graag inzetten om deze samenwerking tot een succes te maken? Bekijk dan de website en ga aan de slag.

JOTA-JOTI

Ieder jaar wordt tijdens het derde volle weekend van oktober wereldwijd de JOTA-JOTI gehouden. JOTA-JOTI staat voor Jamboree On The Air en Jamboree On The Internet. Scouts van over de hele wereld ontmoeten elkaar dit weekend via de amateurradio en het internet. Bekijk de website voor meer informatie.

World Thinking Day 2017

Jaarlijks op 22 februari vieren scouts wereldwijd World Thinking Day. Het is een dag waarop scouts aan elkaar denken en dank en waardering hebben voor de internationale vriendschap die ze vinden in de Scoutingorganisatie. Deze datum is gekozen, omdat het de verjaardag was van zowel de oprichter van Scouting, Lord Baden-Powell, als van zijn vrouw Olave Baden-Powell.

Het thema van 2016 was 'Connect', wat inhoudt dat scouts dit jaar kijken naar de betekenisvolle band die ze met anderen om hen heen hebben en die hun leven beter maken. Hierbij kun je denken aan iemand die dicht bij je staat, maar ook aan een bijzondere plek of een scout ergens in de wereld met wie je bevriend bent. WAGGGS stelt ieder jaar voor deze dag een uitgebreid pakket met activiteiten samen, die je met je leden kunt doen. Klik hier om het activiteitenpakket voor 2016 te downloaden.

Postbox

In contact komen met scouts in het buitenland? Of voor het insigne 'Internationaal' op zoek naar iemand uit Afrika om mee te schrijven? Ervaringen uitwisselen of misschien een keertje een kijkje nemen bij een Scoutinggroep in een ander land? Via de Postbox kun je in contact komen met scouts van over de hele wereld. Klik hier om direct naar de Postbox te gaan.

World Scout Jamboree 2019 in Amerika

Van 22 juli tot en met 2 augustus 2019 vindt de World Scout Jamboree 2019 plaats in Amerika. Om precies te zijn op The Summit Bechtel Reserve, een Jamboree site van meer dan 14 hectare in West Virginia. Deze periode is exclusief voor- en nareis. Iedereen die bij de start van de World Scout Jamboree in 2019 tussen de 14 en 18 jaar oud is, kan deelnemen. Het thema is 'Unlock a new world'. Meer weten? Check de website van het Nederlands Contingent.

Kamperen in het buitenland

Wil je kamperen in het buitenland? Kijk dan snel bij Op kamp voor veel interessante links naar terreinen en accommodaties!

#Scoutinginternationaal