Headerafbeelding

Niet-Scoutinglocaties

Kamperen op bijzondere plaatsen? Of ga je liever voor écht primitief en kies je voor een defensieterrein? Op deze pagina vind je alle informatie over kamperen op niet-Scoutingterreinen. Een groot aantal van deze locaties vind je ook terug in de accommodatiegids.

Defensieterreinen

Als Scoutinggroep kun je voor het houden van je kamp gebruikmaken van enkele militaire oefenterreinen. Deze terreinen liggen midden in de natuur en daarom is het mogelijk om hier op een echt primitieve manier te kamperen. Er zijn over het algemeen geen voorzieningen aanwezig en met defensie zijn voor het gebruik van de terreinen enkele afspraken gemaakt. Er kan gebruik gemaakt worden van de onderstaande terreinen. Klik op het terrein voor een kaartje.

• Havelte-Oost (Diever)
  • Stroese Zand (Stroe)
  • Eder Heide (Ede)
  • Arnhemse Heide (Arnhem)
  • Galderse Heide (Breda)
  • Crayel Heide (Venlo)
  • Langenboom (Mill en St. Hubertus)

Hieronder download je de kaarten van deze terreinen. Aan de kaarten kunnen geen rechten ontleend worden. De informatie is aan verandering onderhevig. De kaarten geven het volledige terrein weer en Defensie is vrij om groepen percelen toe te wijzen. Je download hieronder ook het aanvraagformulier kamperen op militaire terreinen. Let op: Het aanvraagformulier dient minimaal acht weken van tevoren te worden opgestuurd.

Instructie voor het aanvraagformulier: klik het formulier aan en download het daarna. Je kunt met Adobe Reader het formulier invullen.

Scoutingspel