Studentenscouting

Studentenscouting is hot! Al heel wat jaren zijn er studentenstammen in de grote studentensteden van Nederland. De laatste jaren komen daar steeds meer nieuwe steden bij. In onderstaand overzicht vind je alle studentenscoutingsteden en nieuwe initiatieven. 


Studentenscouting starten

Soms is stoppen met Scouting de enige uitweg voor actieve scouts die gaan studeren. Gelukkig zijn er steeds meer Studentenscoutinggroepen, groepen bestaande uit één stam die volledig bij het studentenleven past. Studentenscoutinggroepen organiseren bij voorkeur de meeste opkomsten door de week en circa twee maal per maand. Op deze manier blijft er voldoende ruimte over voor andere activiteiten, het studeren en zijn de weekenden vrij om deel te nemen aan andere (Scouting)activiteiten en om te reizen. Ook kiezen veel studenten er voor om toch ook bij de oude groep betrokken te blijven (en dat is vaak in het weekend).

Opkomsten en activiteiten kunnen bij toerbeurt plaatsvinden bij leden thuis, op bijzondere plekken in de stad of in de verenigingskroeg.