fotolijn

Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Inmiddels spelen 2,8 miljoen Nederlanders mee met de loterij. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen. Tegelijkertijd steunen de deelnemers 99 goededoelenorganisaties met de helft van de lotprijs. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 5,1 miljard euro aan mens en natuur gegeven. Scouting Nederland is één van de 99 goede doelen die jaarlijks gesteund worden door de Postcode Loterij.

Wat doet Scouting met de bijdrage van de Postcode Loterij?

Kinderen in Nederland willen dolgraag op Scouting en Scouting gunt deze kinderen Scouting. De komende jaren wil Scouting Nederland haar inhoudelijke naamsbekendheid en de zichtbaarheid in de samenleving vergroten, door meer jonge mensen uit alle lagen van de bevolking aan zich te binden als vrijwilliger. Mede dankzij de bijdrage van de Postcode Loterij kan Scouting Nederland deze uitbreiding realiseren. Voorbeelden zijn de Laat je uitdagen!-campagne en het project Girls in the lead, dat draait om het vergroten van zelfvertrouwen bij meisjes door Scouting. De ontwikkeling van één centrale plek voor alle scouts in Nederland, Scoutinglandgoed Zeewolde, wordt eveneens mogelijk gemaakt door de Postcode Loterij. Op Scoutinglandgoed Zeewolde kunnen niet alleen scouts, maar alle kinderen uit Nederland zich spelenderwijs ontwikkelen in, en kennismaken met de natuur. Tot slot werkt Scouting aan de kwaliteit van het Scoutingspel voor kinderen en jongeren en de training van de meer dan 25.000 vrijwilligers. 

Hoeveel geld gaat er naar Scouting?

Scouting Nederland wordt sinds 2014 door de Postcode Loterij gesteund en heeft sindsdien € 1.500.000 mogen ontvangen. Hierdoor kan Scouting Nederland ervoor blijven zorgen dat jaarlijks meer dan 100.000 leden zich persoonlijk kunnen ontwikkelen. Op het Goed Geld Gala 2017 mocht Scouting Nederland weer een fantastisch bedrag van €500.000,- in ontvangst nemen. Voor 2014 was Scouting Nederland benificiënt van de VriendenLoterij.

Er zijn jaarlijks veertien trekkingen en een lot kost een speler € 13,00 per trekking, inclusief StraatprijsVerdubbelaar. Wil je een bijdrage leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van kinderen en jongeren in Nederland? Speel dan mee met de Postcode Loterij!

Op de hoogte blijven van de Postcode Loterij? Like de loterij op Facebook of volg @PostcodeLoterij op Twitter.