fotolijn

Voor alle (Scouting)papa's

Voor alle (Scouting)papa's

Lieve papa's, zondag is het vaderdag. Dus laat je goed in de watten leggen! Maar ja, wat heeft dat nou exact te maken met Scouting? Nou! Wij delen samen een vader, Lord Baden Powell. Jep, hij is de oprichter van Scouting. Klinkt misschien saai en wellicht heb je weinig met deze geschiedenis, maar misschien ook wel. Dankzij deze vader mogen wij allemaal onze hobby vol trots uitvoeren.

Maar natuurlijk denk ik ook aan m'n eigen papa. Die mij 's morgens vroeg op zaterdag fietsend naar Scouting bracht, mee ging op ouder-kind weekendkamp en er dan alles aan deed zodat wij het avondspel zouden winnen. Die me naar verschillende Scoutingactiviteiten sleurde en jarenlang mijn zomerkamp sponsorde. Pap, dankzij jou (en mama) werd ik vanaf m'n 4e zonder enige keus op Scouting gezet. En uiteindelijk ben ik je daar heel erg dankbaar voor. Baden Powell, zondag denk aan jou als vader van de scouts en aan jou papa, mijn eigen papa. Dankzij jullie kan ik deze hobby doen! Maar ik denk ook aan alle scouts die geen papa (meer) hebben. Gelukkig hebben zij wel een grote Scoutingfamilie waar ze altijd bij terecht kunnen. 

Voor alle (Scouting)papa's: alvast een fijne vaderdag!

Pien Wishaupt

Geschreven door : Pien Wishaupt

Delen op: