fotolijn

Woonruimte internationale vrijwilligers gezocht!

Scouting Nederland organiseert in de zomer van 2018 de Roverway. Een grootschalig Europees scoutingkamp gericht op 3000 deelnemers uit 20 Europese landen in de leeftijd van 16 tot 22 jaar.
Woonruimte voor internationale vrijwilligers! Vanaf begin juni komen er 3 vrijwilligers vanuit het EVS programma het team van Roverway 2018 versterken, daarom zijn we op zoek naar een woonruimte voor deze vrijwilligers. Het gaat om de periode 12 juni t/m 12 december.

Lees meer...

Ontdek de nieuwste kampeer- en outdoortrends op Let’s go outdoor

Zondag 21 mei vindt op Scoutinglandgoed Zeewolde hét outdoorevenement van 2017 plaats: Let’s go outdoor! Op het gratis toegankelijke evenement kunnen bezoekers zich laten inspireren door verrassende merken, de laatste trends en nieuwe producten op het gebied van kamperen, outdooractiviteiten en avontuurlijke reizen. Daarnaast biedt Let’s go outdoor een uitdagend workshop- en activiteitenprogramma voor jong en oud. 

Ontdekkingsreis

Let’s go outdoor vormt de ideale ontdekkingsreis voor iedereen die gek is op avontuur, reizen en outdoor. Bekende maar ook verrassende merken presenteren hun nieuwste producten waarbij er voor de bezoeker volop ruimte is om alles te proberen.

Interessante workshops, zoals outdoor cooking en messen en bijlen slijpen, bieden samen met een tentenshow en gave activiteiten zoals een klimwand en kanoën, het ideale dagje uit.

Let’s go outdoor is geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk. Parkeren kan bij Scoutinglandgoed Zeewolde.

Meer informatie: www.lets-go-outdoor.nl

Scouts leveren bijdrage aan Nationale Dodenherdenking

Op veel plaatsen in Nederland zijn scouts betrokken bij de herdenking op 4 mei en festiviteiten op 5 mei. Daarnaast zijn jaarlijks ruim 60 scouts tussen de 13 en 18 jaar betrokken bij de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam. Zij hielpen onder andere bij het begeleiden van genodigden in een rolstoel, het uitdelen van bloemen, hijsen van vlaggen en het aangeven van de kransen.

Voorbereiding

De scouts die een bijdrage leveren aan de Nationale Herdenking nemen van tevoren deel aan een voorbereidingsweekend, waarbij ze onder andere een bezoek brengen aan een museum of monument, ontmoetingen hebben met veteranen en dieper ingaan op wat 'vrijheid' betekent. Op deze manier leren de scouts waarom het belangrijk is om de nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers levend te houden. Dit draagt bij aan hun persoonlijke ontwikkeling.

Vijfhonderd Scoutinggroepen actief

Jaarlijks zijn tal van scouts door heel Nederland actief bij de lokale Dodenherdenkingen. Meer dan vijfhonderd Scoutinggroepen in heel Nederland leveren een bijdrage aan de lokale herdenking. Scouts helpen vaak al op jonge leeftijd met het aangeven van de kransen, het schikken van de bloemen en het hijsen van de vlaggen. Het is een gebeurtenis die veel indruk maakt. Naast dat de scouts maatschappelijke betrokkenheid tonen, is het aanwezig zijn bij de dodenherdenking een manier om uit te dragen dat het belangrijk is om respectvol met het verleden om te gaan.

Ontmoeting met het koningspaar

Dit jaar stond de scouts een verrassing te wachten: na het uitvoeren van hun taken tijdens de Nationale Herdenking, mochten zij in gesprek met koning Willem-Alexander en koningin Máxima over hun bijdrage aan de herdenking.

18274716 1321683897912894 9128355281181142775 n

HanzeJam: een mini-jamboree in eigen land

Een mini-jamboree in eigen land: schrijf je snel in voor de HanzeJam, van 15 tot en met 18 juni in Kampen.

Kampeer met je scouts of explorers aan de oevers van de IJssel en ontmoet deelnemers uit Duitsland, Polen, Estland en Zweden. Geniet van de Internationale Hanzedagen, twee activiteitenvelden boordevol actie, een ridderspektakel en een uitstekend muziekprogramma met onder andere Mooi Wark. Voor 35 euro, inclusief maaltijden, zit je eersterangs. Klik hier om je direct in te schrijven.

Lintjesregen 2017

Scouts zijn zeer actief in de samenleving. Kinderen en jongeren, maar ook vrijwilligers ontwikkelen zichzelf bij Scouting. Vaardigheden die scouts opdoen binnen Scouting, zetten ze actief in binnen de maatschappij. Met de jaarlijkse lintjesregen wordt dit nog eens extra zichtbaar!

 

Scouting Sint Joris Breda ontvangt keurmerk Goed Geregeld

Op 22 april heeft Scouting Sint Joris uit Breda als eerste scoutingvereniging in Nederland het keur-merk Goed Geregeld behaald. Dit landelijk keurmerk wordt toegekend aan vrijwilligersorgani-saties en maatschappelijke instellingen die voldoen aan de kwaliteitscriteria van de NOV, de vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk. De overhandiging van het keurmerk vond plaats in het bijzijn van wethouder Miriam Haagh en een vertegenwoordiger van de NOV en Scouting Nederland.

Om het keurmerk te behalen, hebben de vrijwilligers van Scouting Sint Joris zichzelf een spiegel voorgehouden. Via een zelfscan hebben zij alle facetten van het vrijwilligerswerk binnen hun vereniging bekeken. Onder begeleiding van Breda Actief hebben zij deze procedure doorlopen. Uit de audit door de NOV bleek dat zij alles goed voor elkaar hadden. En dat is goed nieuws voor de vrijwilligers, maar zeker ook voor alle (jeugd)leden en hun ouders.

Feestelijke dag

De uitreiking van het keurmerk vond plaats op een toch al gedenkwaardige dag: de naamdag van de heilige Sint Joris. Een jaarlijks terugkerende feestdag voor alle leden van de vereniging met uitdagende activiteiten. Deze keer konden jong en oud varen, vuurtje stoken, lasergamen en zich uitleven op een klimtoren. Ook was er een feestelijk moment gepland met alle betrokken ouders.

Trots

Groepsvoorzitter Renée Bisschop is trots: “Het keurmerk geeft ons nog meer vertrouwen in wat we al aan het doen waren. Ik kan het iedere Scoutinggroep of organisatie aanraden om hiermee aan de slag te gaan en vanuit verschillende invalshoeken kritisch naar je vereniging te kijken. De komende jaren willen we werk maken van de verbeterpunten die we hebben meegekregen.”

DSC 6246 kl DSC 6428 kl