Tool - Spel 'uit je bubbel'

Wil je met elkaar in gesprek over hoe de samenwerking onderling verloopt? Wil je ontdekken wat voor cultuur er in jullie team zit? Hoe open is jouw team voor nieuwe vrijwilligers? Aan de hand van de SCOUTS visie, ontdek je door dit Uit je bubbel spel wat je eigen team belangrijk vind in de samenwerking.

Hoe lang ben je er mee bezig? 90 minuten tot een dagdeel
Waar is het verkrijgbaar?

Download de volgende documenten:

Toelichting

Door dit spel te spelen krijg je inzicht in wat de cultuur is binnen jullie team(s). Het is een hulpmiddel voor een goed gesprek. Je gaat in gesprek wat jullie belangrijk vinden rond de SCOUTS-visie:  Samen, Code, Outdoor, Uitdaging, Team en Spel. Je speelt als team samen en kunt zowel vragenkaartjes krijgen of er voor kiezen om met elkaar een doe-opdracht te doen. Een aanrader als je met elkaar eens de diepte in wilt.

Het spel bestaat uit een spelbord (vormgegeven als een triviant-bord, dus die kan je ook uit je eigen kast halen), een legbord waar je de kaartjes op kunt leggen, een groot aantal vragenkaartjes, doe-opdrachten SCOUTS, bubbels, een handleiding en een papier waarop je jullie SCOUTS voornemens opschrijven.

Door de vragenkaartjes tweezijding te printen en daarna te snijden, krijg je nette kaartjes.

Als spelleider kan je zelf de volgorde van de vragen en doe-opdrachten bepalen, afhankelijk van wat er in je team speelt of nodig is. De ervaring leert dat je per letter aan niet meer dan 2 tot 3 vragen toekomt. Genoeg gespreksstof namelijk!