Ontwikkelaanbod - Rookvrije Scoutinggroepen

Jouw Scoutinggroep rookvrij maken? Maak je Scoutinggroep rookvrij om schadelijk meeroken te voorkomen en ervoor te zorgen dat kinderen niet zelf gaan roken. Want zien roken, doet roken.

Praktische informatie

Wanneer kan ik meedoen? Als samen met de groep is besloten met dit programma aan de slag te gaan
Waar kan ik meer informatie vinden?

Op deze webpagina kun je meer informatie vinden.

Op welke manier kan ik het leren? Zie bovenstaande link voor stappenplannen en tips.

Toelichting

Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals leiding of ouders. Een rookvrij Scoutingterrein maakt roken minder normaal en daarmee minder aantrekkelijk voor kinderen. Bovendien wordt het schadelijke meeroken voorkomen. Zo beschermen we kinderen en zorgen we dat zij rookvrij opgroeien.

Een rookvrije Scoutinggroep draagt bij aan een Rookvrije Generatie. Help je mee?