Tool - Progressiematrix waterscouting

Zoek je een handig hulpmiddel voor de invulling van een gevarieerd jaarprogramma op en rond het water? In de progressiematrix waterscouting staan per activiteitengebied uitdagende activiteiten in een doorlopende leerlijn.

Waar is het verkrijgbaar? Hier te downloaden
Waar kan ik meer informatie vinden?

Hier kun je meer informatie vinden over de doorlopende leerlijn.

Toelichting

Binnen elk activiteitengebied zijn er voor alle speltakken leuke, leerzame en uitdagende activiteiten te bedenken in een doorlopende lijn van bevers tot en met roverscouts en van waterwelpen tot en met wilde vaart. Dit wordt ook wel de 'progressiematrix' genoemd.

Je kunt de progressiematrix gebruiken voor de invulling van je wekelijkse Scoutingprogramma's. De matrix helpt je om de activiteiten die je organiseert af te stemmen op één van de acht activiteitengebieden én op de verschillende leeftijdsgroepen. De progressiematrix kun je binnen je groep ook gebruiken om ervoor te zorgen dat de speltakken goed op elkaar aansluiten.