Op kamp in het buitenland

Op kamp in het buitenland is voor de ene groep heel gebruikelijk en voor de andere groep een spannend avontuur. Zeker als je voor het eerst met je speltak in het buitenland op kamp gaat, komt er nogal wat op je af: het vinden van kampeerlocaties, het regelen van de reis, financiële zaken, wet- en regelgeving in het land… Dat lijkt een enorme organisatie, maar als je de juiste stappen volgt, lukt het jou ook om een verantwoord avontuur aan te gaan.

Hier vind je alvast een overzicht waar je aan moet denken met daarbij de links naar nuttige informatie, zoals een lijst met kampterreinen in het buitenland, veiligheid, kampprogramma en reisdocumenten.

Onze bevriende Scouts en Gidsen Vlaanderen hebben een uitgebreid stappenplan uitgewerkt, zodat je in een jaar voorbereiding op tijd bepaalde zaken regelt en zeker weet dat je niets vergeet. Het stappenplan is te downloaden op het Internationaal Kampvisum Scouts en Gidsen Vlaanderen.

Er zijn ook een aantal grote internationale kampterreinen die erop zijn ingesteld om groepen uit het buitenland te ontvangen. Veel van deze terreinen hebben een uitgebreid aanbod van activiteiten en zijn er verschillende verblijfsmogelijkheden (kampeerplaatsen voor tenten, chalets of groepsaccommodaties).

Bekende internationale kampterreinen zijn: