EHBO snelcursus

Scouting Nederland en het Rode Kruis hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Het doel van deze samenwerking is om alle kaderleden van Scouting Nederland competent te maken met enkele basisvaardigheden EHBO.

Hoe ziet de snelcursus eruit?

Regio’s organiseren samen met een thema-instructeur de snelcursus. Deze bestaat uit een e-learning via de webshop van het Rode Kruis en een praktijkdeel van 4 uur bij je groep of in je regio. De volgende onderwerpen komen aan bod in de cursus:

• vier stappen voor eerste hulp
  • bewusteloosheid
  • verslikking
  • huidwond
  • bloeding
  • brandwonden
  • letsels aan botten, spieren en gewrichten
  • vergiftiging
  • neusbloeding
  • onderkoeling
  • oververhitting
  • insectensteek
  • tekenbeet

Hoe raak ik gekwalificeerd en hoe lang is mijn kwalificatie geldig?

Als je de e-learning hebt afgerond met een score van minimaal 80%, mag je deelnemen aan het praktijkdeel. Na afronding hiervan ontvang je het Rode Kruis certificaat Snelcursus Eerste Hulp en natuurlijk de kwalificatie in SOL. Deze zijn twee jaar geldig. Na twee jaar moet je de cursus opnieuw volgen. In de ScoutShop is een EHBO-kwalificatieteken te koop voor op je Scoutfit.

Mijn regio geeft de training niet, wat nu?

Geeft jouw regio nog geen snelcursus EHBO? Geef dan aan bij de regio dat er wel behoefte is en dat de regio op zoek kan gaan naar een thema-instructeur. Deze kan dan via Scouting Nederland een training krijgen. Helaas zijn er (nog) niet voldoende instructeurs voor het hele land. Wel kunnen we misschien iets betekenen als meer mensen uit je groep of een buurgroep interesse hebben. Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ik wil deze cursus graag zelf geven

Wil je zelf thema-instructeur EHBO worden? Zoek dan snel de informatie voor thema-instructeurs op.