fotolijn

Ledenvoordeel

Iedere Scoutinggroep is aangesloten bij Scouting Nederland en als lid van een Scoutinggroep ben je ook automatisch lid van Scouting Nederland. En dit biedt voordelen. Je weet je als groep gesteund door een grote landelijke vereniging die gezamenlijke belangen behartigt. Zo ben je sterker dan als groep alleen. Als grote vereniging is het ook mogelijk om mooie deals te sluiten die voor ledenvoordeel zorgen. Je leest er alles over!

Wat krijg je als scout voor je lidmaatschap?

Op de pagina met Lidmaatschapsinformatie lees je wat je als scout terugkrijgt voor je lidmaatschap van Scouting Nederland. Naast heel veel leuke en praktische zaken zoals het Scouting Magazine en het feit dat je als lid verzekerd bent, ontvang je ieder jaar een digitale Scoutcard. Met je Scoutcard profiteer je van allerlei speciale voordelen. Meer informatie.

Wat krijg je als groep voor het lidmaatschap?

Scouting Nederland biedt aangesloten Scoutinggroepen de ondersteuning die zij nodig hebben om het Scoutingspel te kunnen bieden aan hun leden. Sommige zaken zijn heel herkenbaar en zichtbaar, denk aan deze website boordevol informatie, de spelgidsen en -kompassen, regiospelen, landelijke evenementen, de activiteitenbank, trainingen via Scouting Academy en het kunnen bijhouden van de ledenadministratie via Scouts Online. Maar wist je ook dat je bij Scouting Nederland terecht kunt voor juridische ondersteuning en voor hulp en advies van specialisten bij calamiteiten? Je kunt Scouting.nl zien als de 'online catalogus' van producten en diensten die Scouting Nederland voor je groep beschikbaar heeft. Mis je iets of heb je een vraag waarmee we je kunnen helpen? Laat het ons weten.

Alle informatie en voordelen over het lidmaatschap voor leden en groepen staan beschreven in de brochure Scouting Nederland, daaromScouting Nederland maakt daarnaast afspraken met leveranciers en bedrijven om tegen een scherpe prijs diensten aan Scoutinggroepen aan te bieden. Bekijk welk ledenvoordeel er voor jouw groep klaar ligt.