#ikscoutthuis: van offline naar online programma

Geniet jij ook zo van de online opkomsten maar krijg je stiekem geen genoeg van Scouting? Dat snappen we maar al te goed! Vanaf nu kun je nog véél meer activiteiten vinden op de spiksplinternieuwe website ikscoutthuis.nl! Wij selecteerden de leukste activiteiten die je samen, of alleen thuis kan doen. Ook leuk als je geen lid bent van Scouting maar je ouders, broertjes of zusjes inmiddels niet meer met je willen kaarten omdat je ze steeds inmaakt, of als je klaar bent met beeldschermstaren en je schoolwerk. Wat dacht je van je slaapkamer onder water zetten of een safari in je eigen tuin? Ook leuk: de coronamonster-kleurwedstrijd! Of je nu samen thuis bent of alleen, er is voor iedereen iets te vinden. Dit Paasweekend kun je zelfs kamperen in je eigen huis!

#ikscoutthuis

Ikscoutthuis groen

Natuurlijk staat Scouting niet stil! Hoewel we even niet fysiek bij elkaar kunnen komen, zijn we nog steeds samen Scouting en dat willen we graag uitdragen. Doe jij een online activiteit met je jeugdleden of ben je op een andere manier thuis met Scouting bezig? Hang dan de #ikscoutthuis poster voor je raam, zodat iedereen dat weet!

Download hier één van de drie posters, print hem uit, hang hem voor je raam en maak er een foto van. Deel deze op social media met #ikscoutthuis. Zo laten we aan de hele wereld zien dat Scouting ook nu niet stilstaat.

badge

Bij de ScoutShop hebben ze ook niet stilgezeten. Ondanks dat er nu geen fysieke opkomsten zijn, hebben zij leuke artikelen waar je thuis mee aan de slag kunt! Bekijk hun blog voor alle leuke tips voor activiteiten.
Daarnaast is de funbadge Stay@home ontwikkeld. De funbadge is per stuk te bestellen, voor dit artikel geldt een beperkte beschikbaarheid. Tweede bestelronde! Bestel je uiterlijk maandag 13 april dan heb je de badge gegarandeerd in huis, daarna geldt op=op. De badge is hier te bestellen.

Inspiratie voor Scoutinggroepen

thuisscout 200x200

Thuisscout.nl
Uitleg: Op thuisscout.nl kun je als groep een eigen Crazy-88, Cyberhike of mini-iscout organiseren. Je kunt vragen stellen die beantwoord moeten worden met een tekst, getal, plaatje, filmpje, document of coördinaat.

scoutingmagazine

Middenkatern Scouting Magazine
Juist in deze crisistijd waarin fysieke bijeenkomsten niet meer mogelijk zijn, is het van belang om contact te houden met je leden. Maak dus nu zeker gebruik van het middelkatern van Scouting Magazine dat je helemaal zelf in kunt vullen. De deadline voor het uploaden van je content in de communicatieportal is 23 april.

Klik hier om direct aan de slag te gaan.

scouttrack

Scouttrack.nl
Uitleg: Scout Track is een uitdagend spel waarbij teams of individuele spelers het tegen elkaar op kunnen nemen door vragen te beantwoorden, opdrachten te doen of beiden!

Whatsappkwartet

WhatsApp kwartet - Scouting Ashanti Zoetermeer
Uitleg: Teams bestaan uit 4 personen. Ieder team krijgt aan het begin van het spel een opdrachtenlijst. Kies een opdracht en voer deze uit met je team. Wanneer elk teamlid de opdracht correct heeft uitgevoerd, verdien je een kwartet. Het team met de meeste kwartetten aan het eind van het spel, wint!

RadioBurmania

Radio Burmania - Christelijke Scoutinggroep Burmania
Uitleg: Leuke muziek, spelletjes en speciale aandacht voor alle mensen die thuis 'opkomst' houden!

Crazy 15

Scouting thuis Crazy 15 - Scouting Elburg
Uitleg: 15 opdrachten doe ze en maak van zoveel mogelijk opdrachten een foto of video met jezelf als bewijs dat jij deze opdracht hebt gedaan. Laat deze versturen via Whatsapp naar een mobiele telefoon.

stayathomequiz

Stay@Home quiz - Scouting Maria Goretti Hoeven
Uitleg: De plusscouts van Scouting Hoeven hebben iets heel gaafs opgezet voor iedereen uit Hoeven: de STAY@HOME 2020 online Quiz. Voor alle quizfanaten (of gewoon voor de gezelligheid) een must om mee te doen. Op vrijdagavond 3 april van 21 – 24 uur gaan de team strijden om de winst. Een avondvullend programma dus.

badgeineendag

Badge in een dag - Regio Maasdelta welpen
Uitleg: Op 16 mei bieden we alle welpen uit de regio die dat willen de kans om thuis toffe doe-opdrachten te doen, welke nagekeken worden door onze eigen RLA-team Juryleden, en vragen te beantwoorden!

thuisyalahi

Thuisyalahi - Scoutinggroep Sint Maarten-Hildegard, Voorburg
Uitleg: De Shanti-welpen van de Scoutinggroep Sint Maarten-Hildegard uit Voorburg ontvangen iedere zaterdag stipt om 10 uur een filmpje met alles om thuis een eigen welpenopkomst te hebben. Ze zien de vertrouwde gezichten en rituelen. De opkomsten bevatten spelletjes, knutsels en meer dingen die de welpen zelf vanuit huis kunnen doen.

scoutingathome

Scouting@home - Scouting Vaandrig Leppinkgroep, Enschede
Uitleg: Tijdens de komende weken zullen er op onze site elke 3 dagen nieuwe opdrachten geplaatst worden, zodra jij tijd en zin hebt om een opdracht te doen, kun jij dus op onze webpagina komen en een opdracht uitzoeken. Dit mag een opdracht zijn uit je eigen speltak, maar je mag ook kiezen voor opdrachten van andere speltakken.

iscouting

iScouting - Hét online Scoutingspel - Scouting Tarcisius Ede
Uitleg: Scouting zou Scouting niet zijn als we geen creatieve oplossing hadden voor het tijdelijk niet doorgaan van alle opkomsten. Met dit spel hoef jij je de komende weken niet te vervelen! Iedereen kan meedoen. Ook als je niet op Scouting zit. We hebben de opdrachten zo gemaakt dat je ook met je klasgenoten kan strijden voor de eerste plek.