Sta jij je jong(st)e mannetje op het Scouting-wereldtoneel?

Delegatielid World Scout Youth Forum en World Scout Conference (M) - Voor jou kan het internationale podium van Scouting niet groot genoeg zijn. De WOSM zit op jou te wachten en jij kan niet wachten om andere delegaties van Scoutingorganisaties wereldwijd aan te horen en ze te vertellen hoe Scouting op wereldniveau moet acteren. Ondanks – of juist vanwege – je leeftijd van hooguit 26 jaar is het een logische stap om deel uit te maken van de delegatie van Scouting Nederland voor deelname in augustus 2020 aan de World Scout Conference (WSC) en een bijzondere rol te vervullen bij het World Scout Youth Forum (WSYF). En nog mooier: je staat te popelen om nu al te beginnen.

Je bezigheden

Je wordt lid van de delegatie van Scouting Nederland die zich vanaf half februari een half jaar lang intensief voorbereidt en zal deelnemen aan de World Scout Conference 2020 van WOSM dat van 24 tot en met 28 augustus plaatsvindt in Sharm El-Sheikh, Egypte. De delegatie bestaat verder uit de internationaal commissaris, een bestuurslid en een nog te benoemen vierde lid. Je bent enkele uren per week actief om met de delegatie de thema’s en onderwerpen van de WSC te doorgronden en standpunten te formuleren. Voorafgaand aan de WSC ben jij de jongere die namens Scouting Nederland van 17 tot en met 21 augustus in Sharm El-Sheikh deelneemt aan het World Scout Youth Forum. Tijdens dit forum bereiden 300 jongeren (26-) zich voor op de WSC. Je werkt dan samen aan voorstellen die tijdens de WSC kunnen worden ingediend. Tussen de twee events is er het driedaagse Interevent met een informeel programma en tijd om voorstellen verder uit te werken. Na het WSYF en WSC wil je binnen Scouting Nederland voor langere tijd aan de slag in een (bestuurs-)functie zodat je je kennis en ervaring in besluitvorming op wereldniveau kunt uitbouwen.

Je bagage

Je bent op de hoogte van het beleid en de standpunten van Scouting Nederland binnen het internationale speelveld en/of bent gretig om je daarin te verdiepen. Je schrikt niet terug voor dossiers en beleidsnotities en bent in staat om de informatie om te zetten naar gezamenlijke standpunten en voordrachten. Je bent een geboren netwerker, beseft dat je lid bent van de delegatie van Scouting Nederland op het hoogste niveau en kunt lopende beslissingsprocessen juist inschatten en ernaar handelen. Competenties als vloeiend Engels, liefst aanvullend met wereldtalen Frans, Duits en/of Spaans, kennis van het internationale speelveld van Scouting en algemene interesse in wereldthema’s zijn voor jou vanzelfsprekend.

Aanmelden en informatie

Presenteer jezelf op een manier die bij je past. Dat kan per brief/e-mail, beeld (maximaal 2 minuten), website, podcast of wat je zelf nog kunt bedenken. Zorg ervoor dat je vooral opvalt door de inhoud. Stuur dat samen met een uitgeschreven CV voor 1 februari naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Een select aantal kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek (via Skype) en mogelijk een vervolggesprek. Ga ervan uit dat op 14 februari de keuze wordt gemaakt. Vragen over de sollicitatie kun je stellen aan Team HRM Internationaal: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vragen over de inhoud van de functie kun je stellen aan de internationaal commissaris (WOSM): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vrijwilliger bij Scouting: Goed bezig!

Scouting vervult een belangrijke maatschappelijke rol. Onze vrijwilligers begeleiden en ondersteunen jongens en meiden in hun persoonlijke ontwikkeling. Dat doen ze in diverse functies. Direct, bijvoorbeeld als leidinggevende bij een lokale groep, als spelleider bij een regioactiviteit of als survivalbegeleider op de HIT, en indirect als onder andere HRM’er, penningmeester of kok. Zinvol werk met en voor jeugd. Een vrijwilliger bij Scouting is dus goed bezig!