fotolijn

Een nieuwe samenwerking!

Een nieuwe samenwerking!

In 2013 is de samenwerking tussen Scouting Nederland en The International Award for Young People van start gegaan. Maandag 22 februari, op Denkdag, werd de officiële samenwerkingsovereenkomst getekend waarmee Scouting Nederland een sublicentie krijgt om het awardprogramma zelfstandig uit te voeren. The International Award for Young People is een traject voor scouts, explorers en roverscouts van 14-24 waarin je uitgedaagd wordt om nieuwe talenten te ontdekken binnen de drie awardonderdelen: sport, vrijwilligerswerk en individueel talent. The International Award for Young People is één van de vier awards die binnen Scouting behaald kunnen worden, naast de Development, Nature en Europe Award.

awards

De avond begon met een inleidend woord door de coördinator van het landelijk team awards Scouting Nederland, Wilco Bannink. Hij benadrukte het belang van de samenwerking en hoeveel we van elkaar kunnen leren. Daarna was het woord aan de directeur van The International Award Nederland, Pascalle Cup. Zij besprak hoe Scouting en The International Award elkaar gevonden hebben in hun gezamenlijke uitgangspunten en het niet-formeel leren dat binnen beide organisaties voorop staat. Pascalle benoemde ook deelnemerservaringen: hoe het awardtraject ze geholpen heeft in hun zelfvertrouwen, in hun studiekeuze, maar ook hoe het deelnemers, door hun vrijwilligerswerk, midden in de samenleving plaatst.

pascalle

In het kader van Denkdag en het thema connect, kreeg iedereen een musketonhaak waarmee ze zich vast konden haken aan een gezamenlijk touw. Op deze manier was iedereen verbonden toen de directeuren van The International Award for Young People en Scouting Nederland (Jan Koehoorn) hun handtekening plaatsten. Naast de directeuren werd ook een handtekening gezet door twee vrijwilligers: Wilco Bannink en Marieke Meelen (International Award).

klik

Na het officiële moment werd er op ludieke wijze vervolgens een spel gespeeld om het awardprogramma in het zonnetje te zetten. Na dit gezellige spel was het tijd om gezamenlijk het glas te heffen en te toosten op de nieuwe samenwerking waar we veel van elkaar zullen leren en nieuwe mogelijkheden zullen gaan ontdekken.

Wil je meer weten over de awards van Scouting Nederland, kijk dan op de awardpagina op de website of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Marianne Duijst

Geschreven door : Marianne Duijst

Marianne was als lid van team awards aanwezig bij de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen Scouting Nederland en The International Award for Young People.

Delen op: