De wereld rond met Scouting

Ik ben Saskia, en al meer dan 40 jaar lid van de mooiste vereniging van Nederland! Ik ben ooit begonnen als kabouter, op 11-jarige leeftijd bij de waterscouts terecht gekomen en nooit meer weg gegaan. Eerst jarenlang als scoutsleiding, voorzitter geweest van NTC admiraliteit 17 daarna groepsbegeleider.

Wat ik binnen Scouting allemaal heb gedaan? Wat niet! In 1991 heb ik mijn eerste internationale Scoutingervaring opgedaan als lid van het ondersteuningsteam contingentstaf tijdens de World Scout Jamboree in Zuid-Korea, daarna in Nederland als hoofd programma subkamp Aquarius, in Chili als troepstaf en in Thailand als contingentstaf. Als waterscout ook betrokken geweest bij de Nawaka’s van 1992 en 1996. En daar bleef het niet bij. Ik heb ook bijzondere ervaringen mogen opdoen als lid van het 'bid team' voor de Europese Conferentie in IJsland in 2004, veranderteam en als coach van het Programma Scouting Talent. Sinds mijn beide kinderen, twee jongens, lid werden bij waterscouting Musinga-Rijn ben ik actief binnen het groepsbestuur.

In het dagelijks leven heb ik een managementfunctie binnen de zorg en geloof het of niet: ik geniet er enorm van om mijn vrije tijd te besteden aan allerlei bestuursfuncties, ook in het onderwijs. Mijn kinderen zijn mijn drijfveer. Ik zie aan hen dat Scouting echt voor groei en ontwikkeling zorgt. Daarnaast voor hechte vriendschappen, goede herinneringen en heel veel plezier. Fantastisch toch! Ik kijk enorm uit naar mijn nieuwe bestuursfunctie als algemeen lid van het landelijk bestuur.

Groeten,

Saskia van Dongen