Vrijwilligers

Scouting Nederland is een jeugd- en jongerenorganisatie en heeft meer dan 25.000 enthousiaste en actieve vrijwilligers die een bijdrage leveren aan het ontwikkeling van kinderen en jongeren. Vrijwilligers zijn dus een belangrijke succesfactor binnen Scouting Nederland.

Vrijwilligers zijn actief op groepsniveau, maar ook op regio- en landelijk niveau. Er zijn vrijwilligers die doorlopende werkzaamheden doen en bijvoorbeeld een functie vervullen in het groepsbestuur, maar er zijn ook vrijwilligers die aan een specifiek project meewerken. Als vrijwilliger lever je een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren en ontwikkel jij je ook nog. Bovendien is het gewoon hartstikke gezellig om je als vrijwilliger in te zetten voor Scouting.