4 weken challenge

Op zoek naar nieuwe vrijwilligers? Met deze challenge kun je ouders op laagdrempelige manier laten kennis maken met vrijwilligerswerk en ze zo enthousiast maken dat ze zich willen inzetten

Hoe lang duurt het? 4 weken + voorbereiding
Wanneer is het? Zelf in te plannen

Toelichting

Een heleboel ouders van jeugdleden hebben geen idee wat ze kunnen betekenen voor jouw Scoutinggroep. Vaak hebben ze zelf geen Scoutingachtergrond en daarom geen beeld bij wat je als vrijwilligers kan bijdragen. Deze 4-weken challenge laat ze geleidelijk kennis maken en enthousiast worden, zonder dat je gelijk alles van ze vraagt of verwacht.

Hoe werkt het?

Daag ouders uit om de 4-weken challenge bij jullie te gaan doen.

Hiermee investeren ze zonder verplichtingen 4 weken ongeveer 2 uur van hun tijd.

Week 1: de ouder komt kijken bij de opkomst

Week 2: de ouder doet iets kleins (een welkom, verzorgt een rondje drinken, etc.)

Week 3: de ouder leidt van een spel/ activiteit

Week 4: de ouder beslist of hij/zij vaker zich wil inzetten

Zorg er voor dat je de ouder betrekt, helpt en vraagt hoe hij/zij het vindt. Wat voor jou heel vanzelfsprekend is, is dat voor hem/haar zeker niet.