Levend Risk in de stad

Door middel van een leuke activiteit vrijwilligers werven? Speel samen met je scouts levend Risk in het centrum van jullie stad of dorp. Zo worden jullie gezien en herkend door zowel mensen van binnen als van buiten Scouting. Tevens kunnen jullie met deze activiteit mensen aansporen om mee te doen en meer betrokken te raken bij Scouting.

Hoe lang duurt het?  2 tot 3 uur
Waar kan ik meer informatie vinden?  Je vindt hier de uitleg van het spel.
Zijn er kosten aan verbonden? Eventuele materiaalkosten voor spel en stand

Toelichting

Ga met deze activiteit een spel aan waarbij je bepaalde gebieden in het gewenste centrum kan winnen. Dit kan je uitwerken door een plattegrond van het centrum te nemen waar de locaties op worden uitgetekend. Per locatie moeten de leden een opdracht uitvoeren. Hoe goed ze de opdracht uitvoeren bepaald het aantal ‘legers’. Het dobbelen om een regio op de kaart te veroveren gaat zoals bij het spel Risk. De ploeg die aan het einde de meeste regio's in het bezit heeft, heeft het spel gewonnen.

Hier een aantal voorbeeldopdrachten:

1. Levend standbeeld met mensen in de stad. Krijg je 3 mensen heb je 1 leger, bij 5 mensen 3 legers en bij 8 mensen 10 legers.
  2. Regel een applaus voor de vrijwilligers. 10 mensen 1 leger, 15 mensen 3 legers, 20 mensen 5 legers.
  3. Maak een wave met de mensen in de stad. 10 mensen 1 leger, 15 mensen 3 legers, 20 mensen 5 legers.

Zorg dat je een standje hebt waar mensen zich aan kunnen melden en informatie in kunnen winnen. Zo kunnen jullie in contact komen met potentiele nieuwe vrijwilligers!