De toekomstvisie

Scouting in Nederland groeit, en dat willen we natuurlijk zo houden! Want Scouting, dat gunnen we iedereen! Met elkaar hebben we een toekomstvisie gemaakt waar in staat wat we graag in 2025 willen bereiken. Maak jij Scouting toekomstproof?

Scouting voegt waarde toe aan de samenleving door scouts uit te dagen zich te ontwikkelen en daarbij met elkaar veel plezier te beleven.

We willen groepen en regio’s ondersteunen om deze toekomstvisie werkelijkheid te laten worden. Naast de overkoepelende toekomstvisie, hebben we 5 toekomstthema’s gekozen. Deze toekomstthema’s vormen de waarden die we belangrijk vinden aan Scouting en waar we uitdagingen zien voor de toekomst.

De toekomstthema's

Op deze pagina vind je per toekomstthema en de toekomstvisie inspiratie wat je als groep, regio of team zou kunnen doen om je te versterken en je uit te dagen. Zodat je Scouting voor jezelf en anderen net weer uitdagender, beter, mooier en leuker kan maken.

Per toekomstthema kan je zowel handige tools vinden als leuke activiteiten, praktijkvoorbeelden, inspiratie (via het ontwikkelaanbod) en boeiende achtergrondinformatie. Een etalage vol met ideeën om je steentje bij te dragen om Scouting toekomstproof te maken.

SCN Toekomstproof ROOD RGB Open en divers Samenwerken en verbinden

De toekomstvisie