fotolijn

In de regio en het land

Als vrijwilliger bij Scouting vorm je een onmisbare schakel bij de persoonlijke ontwikkeling van meiden en jongens. Daarom is het belangrijk dat je je ook als vrijwilliger blijft ontwikkelen. Deze ontwikkeling staat bij Scouting Academy centraal, zodat je voldoende deskundigheid op zak hebt om jouw functie binnen Scouting te vervullen. Als vrijwilliger binnen de regio of het land zorg jij ervoor dat vrijwilligers binnen Scouting hun kwalificatie kunnen halen. Voor meer informatie kan je contact opnemen met de opleider van je regio.

Voor praktijkcoaches

Om de praktijkbegeleider te begeleiden, te ondersteunen én om de kwaliteit van het ontwikkelen en vaststellen van competenties te borgen, is er de praktijkcoach. De praktijkcoach schept de voorwaarden voor het opleidingstraject en de begeleiding van praktijkbegeleiders en ondersteunt hen in de praktijk. Klik hier voor meer informatie over Scouting Academy voor praktijkcoaches.

Voor regio-organisatoren

Regioactiviteiten zijn groter en uitdagender dan activiteiten die scouts normaal in hun eigen groep doen. Op die manier wordt een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van meiden en jongens bij Scouting. Als regio-organisator heb je een grote rol bij de organisatie van deze activiteiten. Klik hier voor meer informatie over Scouting Academy voor regio-organisatoren.

Voor instructeurs, trainers en opleiders

Al heel vroeg kun je je binnen Scouting kwalificeren als instructeur. Een specialisatie waar je goed in bent, zoals pionieren, facepaint of EHBO, kun je op die manier over brengen op anderen. Trainers maken deel uit van een trainingsteam op regionaal niveau en geven trainingen waarmee vrijwilligers zich competenties eigen maken en daarmee (deel)kwalificaties kunnen behalen. Zij worden op hun beurt getraind door opleiders. Klik hier voor meer informatie over Scouting Academy voor instructeurs, trainers en opleiders.